Tots els partits es desmarquen del boicot a l'actuació de Noa


Temes relacionats

Recoder: 'El boicot a Noa es desqualifica per si sol' (10/nov/09)

El CASC promou una protesta contra l'actuació de la israeliana Noa a Sant Cugat ( 7/nov/09)


  • Comparteix:

Tertúlia política a Cugat ràdio, aquest dimarts

Tertúlia política a Cugat ràdio, aquest dimarts

Els partits polítics del consistori rebutgen el boicot a l'actuació de Noa al Teatre-Auditori promogut per diversos col·lectius santcugatencs. ICV, que va impulsar una protesta simbòlica contra la cantant israeliana durant la commemoració de la Diada a Barcelona, es desmarca del boicot. La resta de grups defensen la trajectòria conciliadora de Noa i el PP presentarà una moció al ple per rebutjar el boicot.

El president de la secció local d'ICV, Joan Calderón, ha dit a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat ràdio (91.5 FM) que el seu grup no donarà suport a la protesta convocada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i l'Associació Europea de Cooperació amb Palestina de Sant Cugat. Tot i que els ecosocialistes van protestar simbòlicament contra l'actuació de Noa al Parc de la Ciutadella, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, la formació es distancia ara del boicot.

Joan Calderón

Respectem que es manifesti qualsevol opinió, però no donarem suport a la protesta.



La resta de grups també es desmarquen de la protesta. El regidor i president de la secció local de CDC, Jordi Puigneró, creu que el boicot és un 'error' tenint en compte el perfil 'moderat' de Noa.

Jordi Puigneró

Manifestar-se contra Noa no ajudarà a la reconciliació entre israelians i palestins. Serà un error.



El regidor i primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, també s'ha distanciat del boicot a Noa i ha apostat per no barrejar la política amb la seva activitat musical.

Ferran Villaseñor

Noa és cantant, no ministra del govern d'Israel. Em semblen lamentables determinades declaracions.




El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha qualificat d''impresentable' l'actitud dels promotors del boicot a Noa i ha opinat que faran 'el ridícul'.

Raül Grangé

Tothom té dret a manifestar-se i a fer el ridícul. Noa no és una icona del sionisme. No li perdonen que sigui israeliana.




La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha defensat el perfil 'moderat' de Noa i ha dit que els promotors de la protesta s'estan confonent d'objectiu.

Berta Rodríguez

Es legítim que es vulguin manifestar, però s'estan confonent.





El PP portarà la qüestió al ple municipal, amb una moció de rebuig al boicot que afirma, entre altres coses, que la protesta suposa 'una agressió directa' a la convivència pacífica i que 'els grups que lideren aquest tipus d'actuacions són un mal per a la societat'.

El CASC i l'Associació Europea de Cooperació amb Palestina de Sant Cugat han convocat una concentració a les portes del Teatre-Auditori el 26 de novembre, abans del concert de Noa, sota el lema 'Boicot a Israel. Res no justifica un genocidi'. Aquests col·lectius demanen a la cantant que rectifiqui la seva posició sobre els bombardejos israelians contra la franja de Gaza, quan Noa va escriure que desitjava que Israel fes la feina que s'ha de fer per desfer-se de Hamas.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Que digan los políticos lo que les convenga para mantener sus cachés. La gente sabe más cosas de la realidad. Mi opinión es diferente y lo mismo que ellos, también la voy a expresar, y que los lectores deduzcan lo que quieran. Lejos de ser ridícula, veo esta campaña como necesaria, desgraciadamente, para atar cabos y juntar en el mismo sitio todas las partes de la verdad, y no ofrecer en un plano lo contrario que en otros como creo que hace este personaje. Noa es una defensora del sionismo. Ha defendido públicamente los ataques criminales contra la población civil de Gaza donde se aterrorizaron durante semanas y masacraron cientos de inocentes, incluyendo niños, mujeres, colegios e incluso hospitales e instalaciones humanitarias de la ONU!! y utilizando municiones prohibidas como el fósforo blanco, diciendo que "el ejército hizo lo que tenía que hacer". Repetitivamente se enorgullece de haber servido al ejército sionista, fundado sobre la base de grupos terroristas paramilitares como el Irgún. El mismo que tiene a Gaza aislada por tierra mar y aire, y viviendo en la edad media sin acceso libre a los bienes de consumo. El mismo que destruyó su aeropuerto, pagado y construido por la UE, porque para los sionistas los palestinos no tienen derecho a un aeropuerto. Su maniobra, idéntica a la utilizada sistemáticamente por los sionistas, consiste en debilitar a los que se oponen al régimen y la ideología sionista, racista y filofascista, mediante una oferta de falso diálogo en el cual las reclamaciones individuales y nacionales de Palestina y de los palestinos se ignoran y se disuelven en una pretendida intención de paz sin justicia, paz sin resarcir a las víctimas, paz sin exigir dejar de bombardear, destruir, expoliar, paz sin corregir los defectos congénitos del estado de Israel. Cazar incautos y desinformados y llevarlos a su bando.

no-a-noa. Enviat el 11/nov/09


Sant Cugat del Vallès, 11/11/2009 Com a comentari a les seves declaracions per l’actuació de la cantant Noa al nostre poble. Aquesta senyora (com vostès bé saben i callen*) es una de las preteses cares “amables” i relacions públiques d’Israel per tractar de justificar l’injustificable: la neteja ètnica de Palestina... el crim. No coneixen l’informe Goldstone? I el currículum i les opinions fetes públiques (i reiterades) per aquesta senyora? Així és com fomentarem la tolerància i la lluita per la pau i la democràcia? ¡Què pretenen transmetre al nostre jovent! Ben cordialment Josep (*) “Enviaremos por todo el mundo a nuestros novelistas y escritores más conocidos”, señaló el director general de Asuntos Culturales del Ministerio de Asuntos Exteriores de Israel, Arye Mekel, “compañías de teatro, exposiciones… De esta forma mostraremos el rostro más amable de Israel y evitaremos que se nos identifique únicamente en un contexto de guerra.” (The New York Times, del 3 de marzo de 2009).

Josep. Enviat el 11/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.