L'Ajuntament demana al govern que es posi les piles amb el Quart Cinturó


Temes relacionats

Llum verda al Pacte Nacional d'Infraestructures, dotat amb 100.000 milions d'euros (16/oct/09)

Recasens (CiU) lamenta que el Pacte Nacional per a les Infraestructures no tingui cap concreció (16/oct/09)

El govern aprova un Pacte d'Infraestructures sense concretar el Quart Cinturó ( 8/set/09)

Nadal: 'El Pacte Nacional d'Infraestructures té el suport del 90% de la societat catalana' (21/ago/09)

Pacte pel Quart Cinturó sense definir el traçat entre Sabadell i Granollers (14/ago/09)

L'ADENC rep amb cautela l'anunci del pacte pel Quart Cinturó i el túnel d'Horta (28/abr/09)

El tripartit desencalla el Quart Cinturó i el Túnel d'Horta amb un pacte entre els socis de govern (27/abr/09)

Ecologistes proposen prolongar els laterals de l'AP-7 per evitar construir el Quart Cinturó ( 5/feb/09)


  • Comparteix:

Obres del Quart Cinturó

Obres del Quart Cinturó

L'Ajuntament torna a demanar al govern 'l'execució immediata' de l'anomenat Quart Cinturó. La demanda la recull una moció aprovada al ple municipal amb els vots de CiU, que conforma l'equip de govern, el PP i el regidor no adscrit. Els tres partits que conformen el govern, el PSC, ICV-EUiA i ERC, defensen el projecte de la Ronda del Vallès recollit en el Pacte Nacional per a les Infraestructures i reivindiquen el suport que ha rebut l'acord dels agents socials i econòmics del país.

CiU ha reiterat que el Quart Cinturó és necessari pel trànsit comarcal i de llarg recorregut i perquè suposa la continuïtat del Corredor del Mediterrani. La federació nacionalista creu que la falta de la infraestructura afecta l'activitat econòmica de la comarca i la nostra ciutat. A més, els nacionalistes consideren que el Quart Cinturó no és incompatible amb altres sistemes de transport, com la xarxa ferroviària.

El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha defensat la moció.

Joan Recasens

No sé si haurem d'esperar a què la B-30 s'embussi, a què les empreses marxin. Esperem que una infraestructura com aquesta es pugui dur a treme quan abans millor.


El Pacte Nacional per a les Infraestructures, aprovat ara fa un mes amb el suport dels grups parlamentaris del PSC, ERC i ICV, inclou el Quart Cinturó, ara anomenada Ronda del Vallès. Tot i això, l'oposició, CiU i PP, es va mostrar contrària al pacte perquè considera que el projecte no determina quina capacitat tindrà, ni quin és el calendari d'execució i els mecanismes de finançament. Aquesta inconcreció ha rebut les crítiques de Foment del Treball, mentre que les Cambres de Comerç i Pimec sí que hi han donat suport.

Els tres partits que conformen el govern han criticat el vot contrari de CiU, que han qualificat 'd'electoralista', i han reivindicat el suport amb què s'ha aprovat el pacte. Escoltem el portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix.

Xavier Boix

Vostès no s'han sumat a la majoria per càlculs electorals. El pacte l'han signat la majoria d'agents econòmics i socials.






El pacte preveu una inversió de 100.000 milions d'euros en 12 anys que es dedicaran a actuacions en àmbits com ara el transport, l'energia, els residus o les telecomunicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.