Balcells (PSC) respon a CiU que no ha inclòs Sant Cugat en les seves esmenes 'prioritàries'


Temes relacionats

Pere Macias (CiU) denuncia que el PSOE ha vetat inversions a Sant Cugat a petició del PSC (17/nov/09)


  • Comparteix:

Josep Maria Balcells a la seu municipal del PSC

Josep Maria Balcells a la seu municipal del PSC

El diputat santcugatenc del PSC-CpC al Parlament, Josep Maria Balcells, assegura que CiU ha exclòs Sant Cugat de la llista d'inversions que finalment ha prioritzat en les esmenes nacionalistes als pressupostos generals de l'Estat del 2010. El diputat socialista afirma que el PSOE ha permès a la federació nacionalista prioritzar una trentena de les 800 al·legacions que havia presentat, fins als 23 milions d'euros, i que la nostra ciutat no apareix en cap de les propostes que ha triat CiU. Balcells respon així les acusacions del portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, que ha denunciat que el PSC va vetar en els pressupostos generals de l'Estat les inversions a alguns dels municipis on governa CiU, com Sant Cugat.

El diputat socialista al Parlament Josep Maria Balcells ha recordat que CiU va presentar prop de 800 esmenes als comptes de l'Estat. Balcells assegura que, durant la negociació de les al·legacions, el PSOE va acceptar destinar prop de 23 milions d'euros a les demandes de la federació nacionalista per Catalunya i va posar a la seva disposició aquesta partida perquè CiU prioritzés els projectes que considerés més necessaris.

El diputat santcugatenc del PSC-CpC explica que no hi ha cap demanda que faci referència a Sant Cugat en la trentena de propostes prioritàries per CiU.

Josep Maria Balcells

CiU a l'hora de concretar les prioritats per poder obtenir els 23 milions d'euros no ha destinat cap partida per a Sant Cugat.



A més, Balcells creu que les queixes de CiU són 'contradictòries' ja que la federació va presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos.

Josep Maria Balcells

Si hagués tirat endavant l'esmena a la totalitat dels pressupostos generals de l'Estat de CiU, no tindríem nous pressupostos.




El portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, havia afirmat que se'ls havia 'apartat' en el tràmit final de la negociació d'esmenes relacionades amb la nova economia, la recerca i la innovació perquè 'els socialistes catalans no ho veien bé'. Macias, a part d'esmentar la nostra ciutat, ha parlat sobretot del cas de Vilafranca del Penedès i ha afirmat que, tot i que hi pugui haver 'rivalitat política', no és una bona tàctica 'bloquejar' els pressupostos i que és una 'mala' manera de fer política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.