Diferències entre l'EMD i els pares del Centre Musical de Valldoreix sobre el futur de l'equipament


  • Comparteix:

Seu de l'EMD i del Centre Musical de Valldoreix

Seu de l'EMD i del Centre Musical de Valldoreix

L'associació de mares i pares d'alumnes del Centre Musical de Valldoreix manifesten el seu temor sobre el nou projecte d'escola que prepara l'EMD de Valldoreix. La setmana que ve, la junta de veïns de l'EMD ha d'aprovar les bases d'un nou concurs per a la gestió del centre que contempla una futura ampliació dels serveis. Els pares, contents amb el model i el gestor actual, temen que això impliqui un canvi en el servei que ara consideren 'de qualitat'.

El fins ara Centre Musical de Valldoreix ja ha rebut l'aprovació de la Generalitat per convertir-se en escola de música homologada i això, afirmen des de l'EMD, ja implica que els requisits per optar a la gestió i les característiques del centre han de ser diferents.

L'EMD està acabant de preparar el plec de clàusules del proper concurs públic per gestionar el centre que s'ha d'aprovar a la junta de veïns de la setmana vinent. El nou plec definirà com i què haurà d'oferir el proper gestor del centre musical, tenint en compte que l'EMD preveu ampliar l'oferta que fins ara es dóna als valldoreixencs.

Des de l'associació de pares i mares del centre, Xavier Esteban ha destacat que no entenen per què es vol canviar un model que funciona 'molt bé'.

Xavier Esteban

No crec que tinguin mala intenció però estan plantejant un model inviable perquè ara no hi ha diners. I això posa en perill que pugui continuar un mètode que fins ara ha funcionat.



El grup de pares i mares d'alumnes ha explicat a Cugat.cat que han fet un conjunt de reunions amb els responsables de l'EMD però que s'han saldat 'sense resultats'.

La vocal de Cultura de l'EMD, Teresa Veciana, ha dit que entén la por dels pares i mares dels alumnes davant un possible canvi però no entén que encara tinguin els dubtes després d'aquestes reunions. Segons Veciana, se'ls ha explicat la nova situació, s'han assimilat en el nou plec algunes de les seves demandes i el que es farà és preservar les mateixes prestacions que hi ha ara, incloent la possibilitat d'anar incorporant nous serveis.

Teresa Veciana

Intentem preservar que l'usuari tingui les mateixes prestacions, fins i tot amb el mateix professorat, però aquesta escola anirà creixent quan es pugui.





La vocal de Cultura ha explicat que el nou plec també preveu la subrogació el professorat perquè els alumnes puguin seguir amb els mateixos mestres.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Coneixen la Sra.Turu i la capaçitat de la Sra.Veciana, entenc perfectament les queixes i dubtes dels pares. Tambe els i diria, que no tenen res a fer, en cas de algun problema, la Sra.Turu, fara un decret i llestos, que es l´unica manera de gobernar que sap. Que tingueu sort.

Enric. Enviat el 20/nov/09


Malgrat l'ambició d'ampliar el servei de música i fins i tot afegir dansa és legítim, el que és una equivocació és fer-ho per sobre dels ciutadans implicats i, més greu encara, no adonar-se que parlant d'educació hi ha quelcom més important i fràgil que la quantitat d'oferta: la qualitat de la implicació, la capacitat de vinculació amb els alumnes, quelcom d'invisible que fa que l'educació funcioni i que els alumnes facin un lligam afectiu amb la música. L'equip educatiu actual ho ha fet durant 11 anys, i amb pèsimes condicions laborals i d'infraestructures. No trenqueu aquesta petita meravella que tenim a Valldoreix, si us plau.

Txema. Enviat el 20/nov/09


Felicitats Txema per la teva magnífica exposició de la problemàtica encetada per la Turu amb l'escola de musica.Fas esment d'una sensibilitat natural,que dificilment sera recíproca doncs en aixo la resposta sempre a estat negativa.Es el que expresa l' Enric en el primer comentari.Vigileu i aneu en compte per que us portarà a l'hort !!!.

Anna. Enviat el 20/nov/09


Tenim una escola de música fantastica. Un professorat d\'alt nivell de preparació i entrega absoluta i no penso permetre que cap polític, sigui del color que sigui, es carregui l\'educació dels meus fills. No penso permetre que en el nom del \"progressisme\" meus fills canviïn els seus instruments per un bombo o una pandereta, ni els actuals professors i direcció per uns animadors culturals. Per a mi això és senzillament de cutres demagogs. Senyora Turu i Sra Veciana entenem que no els agradi la música, però Valldoreix no és el seu \"cortijo\". Tenim moltes coses que no funcionen en el nostre poble, trobin solucions, però no es carreguin les poques que funcionen bé.

valldoreixenc emprenyat. Enviat el 20/nov/09


Si avui estem discutint sobre l'escola de música és gràcies a l'equip directiu i educatiu actual del centre musical. Són ells qui han aconseguit que uns petits tallers es convertisin en una "escola" amb gairebé 200 alumnes; si l'EMD vol ampliar, que ho faci a partir del que ja tenim i tan bé funciona. M'adhereixo completament al comentari del Txema

laia. Enviat el 20/nov/09


Aquest centre s’ha nodrit de públic gràcies al “boca-orella”. I si el boca-orella funciona és perquè hi ha una qualitat clara i els usuaris estan satisfets. Qui sàpiga una mica de màrqueting ho sap. No tan sols han engrescat als nens i nenes a estimar la música, sinó que molts pares en són també estudiants, rescatant sovint velles aspiracions no acomplertes. Tot plegat és un signe d’èxit i feina ben feta que ara el govern de la Sr. Turu es vol carregar en pro d’un projecte que no garanteix la qualitat. Carregar-se les coses que funcionen és ser ben cec, o, com mínim, borni. Però estem rodejats de persones incompetents. O hauríem de pensar alguna cosa pitjor, vist el panorama corrupte dels ajuntaments que surt als diaris els darrers temps?

Eulalia. Enviat el 20/nov/09


Estic totalment d'acord amb el txema,i encara més amb el valldoreixenc emprenyat. L'equip de gobern de l'EMD no te en conte el que volem els usuaris de l'escola. Volem el que tenim, una escola de qualitat, i no volem música i danza per tothom, com ens vol fer creure la sra. Veciana. Les reunions no han ajudat perque ens volen fer "empasar" la danza peti qui peti. No entenem aquest interés... Potser ens ho expliquen al ple de dijous. Us esperem a tots a les 19h a la sala de plens de l'EMD.

valldoreixenca emprenyada. Enviat el 20/nov/09


Els meus 3 fills van a l'escola de música, els 2 grans desde fa 6 anys, i estem encantats. Apart d'un bon nivell d'ensenyament, cal afegir-hi el toc humà que fa que la música no sigui simplement una extraescolar pels nens sinó tot un projecte vivencial. S'apassionen davant d'unes colònies musicals, i els veus molt contents d'anar a música. En una paraula, els hi fan viure la música, i això és sumament important en els infants. No deixeu que això es perdi, si us plau.

Rosa. Enviat el 20/nov/09


Deu n'hi do,despres de llegir tots els comentaris queda molt patent la falta TOTAL de sensibilitat i de respecte per part de la Turu i del seu govern per dirigir els interesos dels Valldoreixecs.Es molt trist que no es respectin minimament els esforços dels profesors de l'Escola de Musica i com no dels pares i alumnes. I tot per uns interesos POLITICS.Vergonyos.

Albert. Enviat el 20/nov/09


Carta a la Sra Turu. Vist el panorama polític actual, podria arribar a entendre que ja s'hagués compromès la direcció de l´escola de música a una empresa d´El Papiol i fins que s'hagués confeccionat un plec de condicions perquè la acual direcció no en pogués optar a continuar exercint la seva tasca al capdavant. També podria arribar entendre els milers d'euros que s'han pagat per un informe que justifiqués aquesta decisió, mentre a l'escola se li ha negat històricament el pa i l'aigua. Tot i així, li recordo que com servidora pública a qui es deu és a la ciutadania i a ningú més. Tinc entès, que malgrat tot el que ha fet i dit, encara no ho han aprovat en ple, per tant encara pot rectificar, que és de savis. Si us plau Sra Turu, pensi en tots els nens i nenes i aparqui qualsevol altre condicionant.

pare emprenyat. Enviat el 20/nov/09


No entiendo este interés por convertir la escuela de música en escuela de música i danza. No hay infraestructuras para ello, no hay demanda de la actividad de danza por parte del pueblo, y lo que es peor, "quieren cargarse" lo que tantos años ha costado conseguir:una escuela de calidad, de la que tan orgullosos estamos los usuarios. Respetamos este otro concepto de entender la música, pero no es lo que queremos sra. Veciana. Queremos lo que tenemos, conseguido con el esfuerzo de padres y profesores, y más ahora que por fin está homologada. Solo queda pensar que hay algún interés político entre su equipo de gobierno sra. Veciana. Y usted sra. Turu, hága un favor a Valldoreix,DIMITA YA.

marta. Enviat el 20/nov/09


Es increible!! Aquest equip de gobern ens desgoberna continuament...primer als comerciants, després l'inauguració del mercadet el 14 de novembre, ara als usuaris de l'escola de música...i que més sra Turu? Vosté no ha sigut capaç de gobernar amb consens, perque si les seves maneres (com tots sabem ), no las aguanten els seus socis de gobern, dificilment ho resistirá l'oposició. Només esperem que el gobern de l'EMD actui amb responsabilitat, i si no ho sap fer sra. Turu dimiteixi, i deixi pas a algú que s'estimi Valldoreix de veritat. Vosté ja ha demostrat que el seu odi a CIU i a San Cugat, esta per sobre de la seva estimació a aquest poble.

anna . Enviat el 20/nov/09


Quina decepció de Govern, quin poc sentit comú. Sra. Turu i companyia, tots sabem que darrera de tot això hi han interessos polítics o d´un altre mena. Perquè no ens ha explicat qui ha confeccionat aquest nou "fantàstic projecte"? Perquè no ens ha explicat en totes les escoles en las que ha fracassat? Perquè vol tirar per terra la feina que un equip porta fent durant 10 anys? Perquè ningú ens diu que volen convertir l'escola en un "esplai" musical? Perquè no s'han informat si el professorat actual voldrà continuar amb la nova gestora? Perquè no s'han informat si els usuaris continuarem despres del canvi? Perquè perquè perquè....

Usuari decebut. Enviat el 21/nov/09


Des del meu punt de vista, la cosa és ben senzilla. Si el govern de Valldoreix vol una escola de dança, doncs que la faci. Per què ha de venir a molestar el CMV que, com han dit altres, és una de les poques coses que funcionen bé i els usuaris n'estem satisfets? A més, les escoles de dança necessiten sales de dança. On les farà aquestes aules Senyora Turu? Sigueu conscients que si el projecte canvia, els mestres no hi seran. I la raó és ben fàcil: ells creuen en el seu projecte, no en el d'un altre. No tindria sentit creure en el d'altri i no en el seu. Senyora Turu, és del tot lògic que hi ha interessos amagats que no ens volen dir, evidentment, perquè seria lleig. Per altra banda volia dir que a mi, aquesta escola m'ha ajudat a créixer i entre altres raons, gràcies a ella, ara sóc mestra de violí d'una altra escola. Per això, faci el favor d'arreglar allò que no va bé (autobusos que en festius passen cada 1 hora, carrers sense esfaltar, carrers on no hi ha ni una plaça d'aparcament, etc.) i deixi en pau el que sí que funciona.

Anna Marigó. Enviat el 21/nov/09


Tot això ens passa per posar la nostra confiança, en forma de vots, en gent poc preparada i/o malintencionada. Qualsevol (amb un mínim de preparació o sensibilitat musical) podria apreciar l'evolució notable que ha fet l'escola, tant a nivell musical com en nombre d'alumnes. La senyora Turu no deu ser capaç d'apreciar-ho, tot i els nombrosos concerts als que ha vingut (encara que darrerament ja no la veiem). O és això o bé una intenció oculta que no entenem, però que cada cop es veu més clara. Potser no ens quedarà més remei que desplaçar-nos a un altre lloc per a portar els nanos i per culpa seva potser ens tocarà rascar-nos la butxaca, com sempre. Ho tindrem en compte a l'hora d'anar a votar, no ho dubti.

Mata. Enviat el 22/nov/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.