L'alcalde expressa el condol per la mort de Solé Tura


  • Comparteix:

Solé Tura

Solé Tura

L'alcalde, Lluís Recoder, lamenta la mort de l'exministre de Cultura i ponent de la constitució espanyola, Jordi Solé Tura. Recoder, que va coincidir amb Solé Tura com a diputat al Congrés espanyol, destaca la seva trajectòria política.

Solé Tura va ser un dels principals dirigents del PSUC i un dels ponents de la constitució espanyola del 1978. A mitjans dels vuitanta va ingressar al PSC i va ser ministre de Cultura a començament dels anys 90. El 2007 es va fer públic que patia l'Alzheimer i aquell mateix any va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde destaca l'aportació de Solé Tura a la redacció de la Constitució i el relaciona amb l'actual context polític.


Lluís Recoder

És molt significativa la seva aportació a la Constitució. Depèn com vag la sentència del Tribunal Constitucional, podria ser que gent com Solé Tura se'n quedés fora.



La capella ardent s'instal·larà aquest dissabte al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i s'obrirà al públic de quatre de la tarda a vuit del vespre, i diumenge de nou del matí a dotze del migidia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.