L'alcalde veu 'ambigüitat' en la posició del govern espanyol al Sàhara Occidental


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, ha demanat més valentia al govern espanyol en el cas de l'activista sahrauí Aminetu Haidar, en vaga de fam des de fa un mes. Aquest dijous, regidors de tots els grups municipals, tret del PP, han evidenciat el compromís de la ciutat amb el poble sahrauí amb un minut de silenci. Durant la concentració, s'ha llegit un manifest i l'alcalde ha acusat el govern espanyol d'ambigüitat en la seva posició sobre el Sàhara Occidental.

Aminetu Haidar manté, des de fa un mes, una vaga de fam a l'aeroport de Lanzarote on va ser deportada quan intentava tornar al Marroc.

L'alcalde, Lluís Recoder, considera que el govern espanyol ha de ser més ferm en la seva postura sobre la situació del poble sahrauí.

Lluís Recoder

El govern espanyol es mou en l'ambigüitat. D'una banda defensa la causa sahrauí i també vol mantenir un equilibri amb el Marroc.


Membres de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) han assistit a la concentració davant del consistori, on han desplegat una bandera sahrauí. El representant de l'SCAPS Carles Fraile ha valorat així l'actuació del govern espanyol.

Carles Fraile

És una maniobra sense cap sentit. Si una persona no té passaport se li ha de donar estatus de refugiat.


Membres de SCAPS han assistit a la concentració davant del consistori, on han desplegat una bandera sahrauí. La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha estat l'encarregada de llegir el manifest, on s'ha mostrat la preocupació per l'estat de salut d'Aminetu Haidar i s'ha reclamat una ràpida solució a la crisi.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Que fàcil es fer un acte com aquest i no mullar-se per la consulta del 13-D, oi? On eren ahir els senyors d\'UDC i l\'alcalde? Tothom a fer-se la foto avui. Quanta hipocresia! Que fàcil és defensar el Sahara i que difícil fer-ho per Catalunya.

Fora hipocresia!. Enviat el 10/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.