Alexandre fa una crida a la unitat de l'independentisme


Temes relacionats

La CUP, satisfeta amb la participació a la consulta del 13-D a Sant Cugat (16/des/09)

Sant Cugat es mobilitza per la consulta en un jornada sense incidències (14/des/09)

El 'sí' arrasa a la consulta per la independència a Sant Cugat amb un 25% de participació (14/des/09)


  • Comparteix:

Acte final de campanya a favor de la consulta

Acte final de campanya a favor de la consulta

Víctor Alexandre fa una crida a la unitat de l'independentisme arran de la picabaralla entre la Coordinadora per la Consulta i Osona Decideix, les entitats organitzadores de les votacions. En declaracions a Cugat.cat, el portaveu de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació s'ha mostrat 'perplex' per l'encreuament d'acusacions entre els promotors de les consultes ja que considera que 'van en contra del país'. D'altra banda, l'entitat no es planteja donar suport a les iniciatives de l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, de presentar al parlament una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que promogui un referèndum oficial ni a la creació d'un nou partit independentista.

Alexandre ha expressat la sorpresa que viuen els membres de la plataforma santcugatenca per les discussions públiques entre els diferents sectors promotors de les consultes a banda de considerar que aquestes reaccions poden 'irritar' les persones mobilitzades a favor dels referèndums.

A títol personal, Alexandre atribueix la picabaralla a personalismes i la qualifica d''espectacle esperpèntic'.

Víctor Alexandre

No sabem a què obeeixen aquestes discussions esperpèntiques. Prou de personalismes i més treballar pel país.



A més, l'escriptor santcugatenc s'ha mostrat contrari a la creació d'un nou partit independentista ja que, segons Alexandre, això fragmenta el moviment. En aquest sentit, recorda que Reagrupament ja ocupa aquest espai polític.

Víctor Alexandre

Veig massa noms propis, poc país. Ja hi ha una força que treballa pel país, Reagrupament.






D'altra banda, el portaveu de la plataforma santcugatenca ha anunciat que l'entitat no treballarà per aconseguir un referèndum de caràcter oficial ja que l'agrupació va néixer amb l'esperit de promoure una consulta ciutadana.



  • Comparteix:

COMENTARIS

el senyor Alexandre diu que veu massa noms propis i al mateix temps aprofita per fer publicitat de Reagrupament i promocionar-se. Que pesat per favor.

un independentista que si que treballa pel país. Enviat el 16/des/09


Victor, respecto les teves preferencies dins la familia independentista, però dir que només hi ha una força que treballa pel pais en aquest sentit em sembla que falta a la veritat, com a militant d'esquerra a Sant Cugat no puc més que sentir-me dolguda per aquestes paraules. Treballem per la nostra ciutat,pel nostre pais,per la independència i ho continuarem fent.

montse. Enviat el 16/des/09


Òstia Víctor ! Sort que la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació havia d'estar al marge dels partits i organitzacions ! I tú, com a portaveu, així ho havies de procurar! Amb que ens surts ara amb tota aquesta farsa de Reagrupament. A la mínima se us ha vist el llautó. Jo per la meva banda seguiré lluitant per la independència i el socialisme als Països Catalans. PD. Gràcies per clarificar-me el camí i ajudar-me a saber amb qui NO he ni vull treballar a partir d'ara.

Quina barra !. Enviat el 16/des/09


Déu n'hi do els comentaris. En primer lloc, en Víctor té dret a contestar el que vulgui en el seu propi nom. Heu llegit la notícia que les declaracions les fa a títol personal o no sabeu llegir? Potser els sectarisme us tanca els ulls. En segon lloc, Esquerra treballa pel país? Ah, sí? Donant el govern al PSC un partit descaradament nacionalista espanyol que ha fet campanya contra les consultes es treballa pel país? I en tercer lloc, menys mentides. Esquerra va votar en contra de la ILP al Parlament, ens ha endollat un finançament patètic sense sotmetre'l a l'assemblea del partit i ara diu que treballa pel país. Quina vergonya.

Ferran. Enviat el 17/des/09


Fa 4 dies en Víctor Alexandre era partidari de que les CUP del Principat es presentessin a les eleccions 2010 del Parlament; i ara s\'apropa a Reagrupament... Víctor pensa el que vulguis, i fes-ho amb qui et vagi millor: però està clar que el teu ego no cap a tot arreu...

Toni Guzmán. Enviat el 17/des/09


Toni Guzmán, tens massa ego per donar lliçons de coherència. El Víctor donava suport a la CUP si es presentava al Parlament, però la CUP va decidir no presentar-se i, com sabem, ho farà Reagrupament. De fet, si la CUP s'hagués presentat, Reagrupament no ho hauria fet per no perjudicar la candidatura independentista. Ho captes o t'ho expliquem. Menys ego, noi, menys ego. No sols deixaràs de desqualificar inutilment, també t'estalviaràs de fer el ridícul.

Jordi Bartrina. Enviat el 18/des/09


A mi no em sembla haver fet el ridícul, ni he desqualificat ningú però si és la impressió que te'n portes, ja t'ho faràs. El meu ego no surt 4 cops per setmana als mitjans locals, no tinc web propi, no escric a la premsa, no faig crítica de cinema... està clar que l'ego el controlo bastant. El senyor Alexandre recolzava la CUP i ara Reagrupament; m'està be però que quedi clar que un és un projecte d'arrels marxistes, i l'altre està disposat a oferir el territori a les bases americanes... són coses, des de la modèstia i el respecte molt diferents.

Toni Guzmán. Enviat el 18/des/09


Toni Guzmán, la independència del país, la llibertat, en definitiva, està per damunt d'aquestes picabaralles. També se suposa que és diferent ser del PP i del PSOE, però a l'hora de la independència d'Espanya van ben junts. No com nosaltres, que som patètics amb comentaris com els teus, que només saps obrir la boca per desqualificar persones i donar lliçons. Bla, bla, bla. Qui t'has cregut que ets tu, Déu omnipotent? Ara resultarà que un escriptor té més ego que un pastisser perquè escriu a la premsa. Si el contracten deu ser perquè té un públic que el segueix, oi? Tu, en canvi, t'has de conformar enviant comentariets desqualificadors per Internet. La gent amb la teva bilis embruta la humanitat. Per sort, amb el que dius, que és d'un nivell zero, et desqualifiques sol.

Amadeu S.. Enviat el 18/des/09


Si trobeu que desqualifico, no entenc com el portal no esborra els meus comentaris.

Toni Guzmán. Enviat el 19/des/09


si els de reagrupament treballen pel país, que ens agafin confessats... El senyor Carretero, amb declaracions com les que va fer a l'AVUI (que deixaria fer servir Catalunya dde base americana) ja ens ho ha dit tot.

Genís. Enviat el 19/des/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.