Reaccions dels grups municipals d'ICV-EUiA i el PSC a la moció de censura de Cerdanyola


  • Comparteix:

Antoni Morral (Font: El Punt)

Antoni Morral (Font: El Punt)

ICV-EUiA lamenta que s'hagi expulsat el seu grup de l'equip de govern de l'Ajuntament de Cerdanyola arran de la moció de censura presentada aquest dimecres per CiU i el PSC. Els ecosocialistes atribueixen la situació a 'la manca de saber estar' dels convergents i consideren que la ciutat veïna en sortirà perjudicada. El PSC, de la seva banda, hagués apostat per un pacte amb els ecosocialistes en lloc de l'acord amb CiU, però assegura que els conflictes de Cerdanyola no afectaran la relació entre les dues formacions a Sant Cugat.

Antoni Morral (ICV-EUiA) ha deixat de ser alcalde de Cerdanyola aquest dimecres arran d'una moció de censura aprovada amb el suport de CiU i PSC. La nova alcaldessa és la portaveu del grup municipal del PSC, Carme Carmona. Els socialistes formaran govern amb CiU, fins al setembre soci de govern dels ecosocialistes, pacte que es va trencar quan l'alcalde va decidir expulsar del govern un dels tres regidors del grup convergent.

El grup municipal d'ICV-EUiA ha assegurat que l'equip de govern d'Antoni Morral ha fet molta feina a Cerdanyola i que hi havia un projecte de govern molt interessant. Els ecosocialistes consideren que 'és una llàstima' que la situació hagi acabat així a causa, segons diuen, d'una 'manca de saber estar' dels socis de l'equip de govern.

Ho explica el president comarcal de la formació i membre del grup municipal de Sant Cugat, Xavier Boix.

Xavier Boix

És una llàstima. Penso que és per una manca de saber estar, per l'afany de protagonisme de la persona que encapçalava el projecte de CiU.


El grup municipal del PSC considera que al consistori de Cerdanyola s'havia creat una 'situació d'ingovernabilitat' arran dels conflictes del pacte entre ICV i CiU. Els socialistes creuen que, després de l'expulsió d'un dels socis convergents de l'equip de govern, s'hauria d'haver fet un pacte entre ecosocialistes i socialistes, i que el mateix Antoni Morral hauria d'haver reconduït la situació.

Ferran Villaseñor és primer secretari del PSC de la nostra ciutat.

Ferran Villaseñor

Crec que la lògica era un pacte entre PSC i ICV-EUiA que hauria d'haver conduït Morral. Si no ho ha fet suposo que s'han trobat solucions alternatives.


Villaseñor ha reconegut que agafar les regnes de l'Ajuntament de Cerdanyola a aquestes alçades 'no serà fàcil', sobretot amb la 'crisi pressupostària' que pateixen tots els municipis. El PSC ha remarcat, però, que les dinàmiques de col·laboració són diferents a cada municipi i que l'entesa amb ICV a Sant Cugat és molt bona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.