ERC proposarà una moció de suport al diari basc 'Egunkaria'


Temes relacionats

El ple aprova posar publicitat o fer una subscripció a Egunero com a mostra de suport a Egunkaria (18/mar/03)


  • Comparteix:

Fotografia d'arxiu de la seu de l'Audiència Nacional

Fotografia d'arxiu de la seu de l'Audiència Nacional

ERC presentarà una moció al ple municipal de dilluns on demanarà el suport de Sant Cugat al diari basc 'Egunkaria' i els seus treballadors. 'Egunkaria' va ser clausurat fa set anys i cinc dels seus periodistes afronten ara un judici acusats d'integració en organització terrorista. Els republicans demanen el suport als acusats perquè consideren que el tancament del diari és un atemptat contra la llibertat d'expressió i contra la promoció de la cultura basca.

ERC sol·licitarà el suport del ple de l'Ajuntament als treballadors del diari i l'arxivament del cas. El portaveu municipal dels republicans, Raül Grangé, ha destacat que el judici només se sosté per l'acusació particular de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) i de l'associació Dignidad y Justicia.

Raül Grangé

Aquestes associacions busquen una revenja contra l'independentisme basc. És un atac a la llibertat d'expressió i volen criminalitzar un col·lectiu posant-lo al mateix sac que una banda terrorista.


En aquest sentit, Grangé ha recordat que tant la defensa com la Fiscalia de l'Estat ja han demanat l'arxivament del cas.

Grangé ha recordat que les JERC i els diputats republicans a Madrid s'han concentrat aquesta setmana davant l'Audiència Nacional per donar suport als encausats i per denunciar la llei antiterrorista que consideren 'antidemocràtica' i que no van signar en el seu moment ni ERC, ni CiU, ni ICV-EUiA.

La moció d'ERC recorda el suport que va expressar el ple de la ciutat a aquest diari el 17 de març de 2003 i que ara volen reeditar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.