La FMC demana més consens per a la futura Llei de Vegueries


  • Comparteix:

Mapa de la divisió en vegueries

Mapa de la divisió en vegueries

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) creu que l'avantprojecte de llei de vegueries compta amb poc consens, tot i que és necessària. El president de la FMC, Manuel Bustos, ha subratllat aquest divendres que un canvi territorial tan important necessita un consens majoritari amb el qual no compta fins ara. Tot i això, la FMC i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) han informat favorablement el text.

Bustos ha instat la Generalitat a treballar molt per aconseguir aquest consens majoritari que necessita una llei com aquesta. Segons el president de la FMC i alcalde de Sabadell, Catalunya necessita 'aprimar' administracions i no crear de noves, tot i que ha dit que les vegueries són 'necessàries'.

Manuel Bustos

És un pas important, necessari però que no s'ha donat amb el consens necessari. S'ha de fer amb un consens previ majoritari.


La futura llei de vegueries ha de dividir Catalunya en set regions i suprimir així les diputacions provincials. En total, Catalunya quedarà divida en Barcelona, Camp de Tarragona, Lleida, Girona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central, i Alt Pirineu i Aran. Després s'aprovaran les lleis específiques per a cada vegueria on es concretarà el seu funcionament i la seva dotació econòmica.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.