Pas endavant perquè l'Ajuntament cobri 15 milions d'euros de Sorea


Temes relacionats

Sorea tornarà 15 milions d'euros a l'Ajuntament per una interpretació 'errònia' de la concessió (20/des/09)


  • Comparteix:

Jordi Joly va confirmar a Cugat.cat el retorn dels 15 milions el cap de setmana passat

Jordi Joly va confirmar a Cugat.cat el retorn dels 15 milions el cap de setmana passat

El ple ha donat llum verda a la proposta de retorn de 15 milions d'euros de Sorea a l'Ajuntament. CiU, a l'equip de govern, i ERC i el regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, a l'oposició, han donat suport a la modificació del conveni que regula la concessió amb l'empresa d'aigües. El PP, que s'ha abstingut, considera que la dotació s'hauria de repartir entre els habitatges de la ciutat que tenen contractats els serveis de Sorea. També s'han abstingut el PSC i ICV-EUiA, que han demanat més temps a l'equip de govern per poder entendre la mala interpretació de la concessió que hauria provocat la injecció econòmica al municipi.

L'àrea d'Economia ha explicat al ple municipal que l'empresa ha fet una interpretació 'diferent' del fons de la concessió del 1974 perquè durant aquests anys ha fet una doble comptabilització de les amortitzacions. Per aquest motiu, l'equip de govern a va decidir congelar els preus de l'aigua i va demanar el retorn dels diners que havia suposat aquesta doble comptabilització que havia fet Sorea.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que els serveis jurídics de Sorea els han donat la raó i que el consistori cobrarà aquesta dotació.

Lluís Recoder

Els hi hem anat a dir que aquelles tarifes no estaven bé i ens han donat la raó, ens pagaran 15 milions d'euros.


El retorn dels 15 milions d'euros que Sorea haurà de retornar a l'Ajuntament es farà en un període de tres anys, a partir de 2010. Cada pagament, que serà de cinc milions d'euros, es farà a data de 31 de març fins arribar el 2012. El titular d'Economia, Jordi Joly, ha explicat que, un cop tancada aquesta qüestió, s'ha descongelat l'augment de tarifes i a partir de l'1 de gener de 2010 fins a finals d'any s'apujarà la tarifa de l'aigua un 1,76%.

La portaveu del PP, Berta Rodríguez, considera que aquests 15 milions d'euros no corresponen a l'Ajuntament, sinó als habitatges del municipi que han estat donats d'alta amb Sorea a la ciutat des del 1974.

Berta Rodríguez

Aquests diners no són de l'Ajuntament, són dels habitatges de la ciutat que estaven donats d'alta a Sorea.


ICV-EUiA s'ha abstingut 'per prudència' ja que assegura que no pot donar suport a una qüestió important que no entén i que estudiarà l'expedient. En la mateixa línia, el PSC també ha vist 'difícil' fer una valoració de la modificació del conveni amb cinc dies quan l'equip de govern ha trigat dos anys a estudiar la concessió.

Xavier Boix / Ferran Villaseñor

Si a vostès els ha costat dos anys trobar-ho, per prudència ens abstindrem. / M'és difícil fer una valoració d'un tema com aquest amb cinc dies.



Els 15 milions d'euros no s'han contemplat en el pressupost municipal del 2010 i ara s'haurà d'estudiar a què es destinarà la nova injecció econòmica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.