L'equip de govern prioritza els equipaments fins al 2018 amb l'aprovació del Pla


Temes relacionats

La proposta de Pla d'Equipaments ubica el quart CAP a l'avinguda de Cerdanyola (18/des/09)

La FAV, favorable al primer document del Pla d'Equipaments tot i que recorda que no està tancat (19/jun/09)

L'oposició valora el procés d'elaboració del Pla d'Equipaments però hi troba a faltar projectes (19/jun/09)

Els equipaments educatius i sociosanitaris, prioritat de CiU per al Pla d'Equipaments (25/nov/08)

Més de 400 propostes en el procés participatiu del pla d'equipaments ( 2/oct/08)


  • Comparteix:

Un dels estands de participació del Pla d'Equipament

Un dels estands de participació del Pla d'Equipament

L'equip de govern ha aprovat aquest dilluns el Pla d'Equipament fins al 2018, tot i que cap altra formació hi ha donat suport. La majoria de partits han lamentat la manca d'una memòria econòmica que acompanyi la proposta, així com la falta d'inclusió d'algunes de les propostes i prioritats presentades per l'oposició. Tot i això, han deixat les portes obertes a les negociacions durant el període d'al·legacions per arribar a nous acords. ERC, el PP i el regidor no adscrit s'han abstingut, mentre que ICV-EUiA i el PSC han votat en contra.

El document estableix les reserves municipals de sòl pels futurs equipaments de la ciutat i marca les prioritats de l'equip de govern en aquesta matèria a curt, mitjà i llarg termini. Tot i això, el pla no té una vinculació pressupostària, que s'haurà de complementar i coordinar amb el pla d'inversions de l'àrea d'Economia.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha recordat que és un pla que és 'revisable' en funció de les prioritats i necessitats dels municipi, però ha insistit que el document només fa la previsió de la reserva de sòl.

Mercè Conesa

Ha de ser un document de reserva de sòl i qui s'encarrega de decidir el model són les diferents àrees.



Per la seva banda, el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha considerat que el document té 'buits' i ha lamentat la manca de propostes en matèria d'equipaments per a joves, per a la promoció econòmica i la planificació d'alguns equipaments a Valldoreix. A més, els socialistes creuen que el model de pla hauria de ser pensat des dels barris.

Salvador Gausa

Hauria d'estar pensat des dels barris. S'ha perdut aquesta oportunitat i s'ha concebut el pla com un encaix de peces.


Des d'ICV-EUiA, que també ha votat en contra, el regidor ecosocialista, Xavier Boix; ha rebutjat la proposta, que ha titllat de 'l'equip de govern'

Xavier Boix

Aquest procés participatiu és un pretext per aprovar el seu pla d'equipaments. Neix sense diagnosi i sense model.



El grup d'ERC, tot i abstenir-se, ha deixat la porta oberta a les negociacions per incorporar noves propostes. Escoltem el regidor Toni Ramon.

Toni Ramon

L'equip de govern ha acollit algunes esmenes i veiem l'escletxa per continuar les negociacions.


Per la seva banda, la portaveu del PP, Berta Rodríguez, s'ha abstingut per la manca d'una memòria tècnica i de la quantificació econòmica.

Berta Rodríguez

El Pla d'Equipaments hauria d'estar quantificat econòmicament.


El Pla d'Equipaments estableix propostes com la Biblioteca Central, el quart CAP de la ciutat, que s'ubicarà a l'avinguda de Cerdanyola, la sala B del Teatre-Auditori i la sala de concerts, al carrer de Can Solà. L'edifici de l'antic Ajuntament, a la plaça de Barcelona, acollirà els serveis socials de la ciutat, que actualment estan a la Casa Mónaco.

El Pla Director d'Equipaments Locals de Sant Cugat s'ha elaborat amb la participació de la ciutadania, les entitats, els partits polítics i l'Ajuntament, a més d'informes externs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.