Crítiques de l'oposició per haver-se quedat al marge de la decisió dels projectes del FEOSL


Temes relacionats

L'equip de govern aprova els 23 projectes que rebran finançament del nou fons estatal (17/des/09)


  • Comparteix:

El FEOSL finança 23 projectes locals

El FEOSL finança 23 projectes locals

Els partits de l'oposició critiquen no haver participat en el procés decisió de quins projectes locals es finançaran amb el Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). En resposta a les crítiques, l'equip de govern recorda haver seguit el procés establert per determinar a què es destinava el fons i emplaça l'oposició a dir algun municipi que hagi seguit un procés de participació ciutadana per decidir quins projectes es paguen amb aquesta subvenció.

El PSC, que va demanar obrir un procés de participació ciutadana per determinar a què es destinava el FEOSL, ha lamentat haver-se assabentat dels projectes als quals es destinaran les subvencions a través dels mitjans de comunicació. El regidor socialista Ferran Villaseñor critica que no s'hagi tingut en compte entitats ciutadanes en aquesta presa de decisions.

Ferran Villaseñor

Amb alguns projectes hauria estat bé parlar amb sectors implicats com la taula de discapacitats.



ICV-EUiA s'ha afegit a les crítiques dels socialistes per haver conegut els projectes a través dels mitjans de comunicació. Els ecosocialistes han valorat positivament iniciatives com la de la biblioteca de Mira-sol i altres negativament com la instal·lació de videovigilància. Jaume Massanés és regidor d'ICV-EUiA

Jaume Massanés

Valorem negativament el fet que es vulgui instal·lar un sistema de videovigilància.


ERC també ha carregat contra la iniciativa d'instal·lar un sistema de videovigilància. El regidor republicà Toni Ramon ha assegurat que els grups de l'oposició han patit els menysteniment del govern per no haver participat en la decisió de quins projectes s'enduien les subvencions.

Toni Ramon

Un mínim de debat sobre els projectes hauria estat possible, malgrat la celeritat que demana el govern espanyol.



El PP també ha criticat no haver destinat part del FEOSL a despesa corrent. La portaveu popular, Berta Rodríguez, ha lamentat la manca de polítiques socials en la distribució dels ajuts.

Berta Rodríguez

Amb el segon FEIL, es podrien haver aplicat més polítiques socials i menys projectes constructius.



L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha defensat de les crítiques i ha recordat que el govern municipal ha seguit fil per randa la normativa del fons.

Lluís Recoder

Hi ha hagut informació on ha estat possible, s'ha informat a la junta de portaveus i només els demano que, si coneixen algun ajuntament que hagi fet un procés de participació ciutadana, m'ho diguin.


En concret, l'Ajuntament finançarà un total de 23 projectes amb el FEOSL, dotat amb més de vuit milions d'euros. L'adequació de la biblioteca de Mira-sol, la rehabilitació de les àrees de jocs infantils, el desplegament d'un sistema de videovigilància i la instal·lació de punts multimèdia d'informació són alguns dels projectes més destacats. Els cinc projectes proposats per l'EMD de Valldoreix també rebran finançament del FEOSL.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.