Periodistes de Sant Cugat reclamen l'arxivament del cas 'Egunkaria'


  • Comparteix:

Roda de premsa en suport als encausats pel cas Egunkaria

Roda de premsa en suport als encausats pel cas Egunkaria

El grup de periodistes i estudiants de periodisme Sant Cugat amb Egunkaria considera que el judici contra cinc treballadors i executius del diari basc no té cap base judicial i en demana l'arxivament. A través d'un manifest, el grup qualifica el procés d'atac a la llibertat d'expressió, mostra la seva confiança en la innocència dels encausats i reclama la derogació de la Llei Antiterrorista. Prop d'una seixantena de periodistes i estudiants de la ciutat s'han adherit al manifest.

L'inici del judici dels treballadors i directius del diari basc 'Egunkaria', tancat per ordre judicial al 2003, sense acusacions de la fiscalia cap als imputats demostra, segons Sant Cugat amb Egunkaria, que el procés respon als prejudicis de la Asociación Víctimas del Terrorismo (AVT) i l'associació Dignidad y Justícia, acusació popular contra els encausats.

El membre de Sant Cugat amb Egunkaria Ramon Luque qualifica el tancament del diari d'antidemocràtic.

Ramon Luque

El diari no tornarà als quioscos. Això és intolerable, a més un diari que es va mostrar contrari a la violència.


El tancament del rotatiu, per ordre del jutge Juan del Olmo, és, segons el col·lectiu, una mostra que la Llei Antiterrorista trepitja drets fonamentals i que empara la tortura, com han denunciat els periodistes acusats durant els dies d'interrogatori i incomunicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.