Recoder defensa la implantació de càmeres pel control del trànsit i de la seguretat ciutadana


Temes relacionats

L'equip de govern aprova els 23 projectes que rebran finançament del nou fons estatal (17/des/09)

La CUP rebutja la instal·lació de càmeres al carrer perquè generarien problemes de convivència (29/gen/09)

Xavier Martorell: 'Finalment sí que instal·larem càmeres de videovigilància' (16/gen/09)


  • Comparteix:

Càmera de seguretat

Càmera de seguretat

L'alcalde, Lluís Recoder, ha defensat la instal·lació de càmeres de videovigilància a la ciutat per control del trànsit i per temes de seguretat ciutadana. Recoder ha respost les crítiques que addueixen que les càmeres poden vulnerar el dret a la intimitat explicant que les gravacions aniran a parar a una caixa que només es podrà desprecintar sota ordre judicial. La implantació d'aquest sistema es farà amb una partida del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

Recoder ha explicat que darrerament s'han anat concedint autoritzacions a diversos Ajuntaments que ho han demanat i que confia, per tant, que no hi hagi problemes per fer-ho a Sant Cugat.

Lluís Recoder

L'autorització pel tema del trànsit no ha de comportar cap problema. On sí que n'hi pot haver és per temes de seguretat ciutadana, però depèn d'una comissió que depèn del departament d'Interior.





L'alcalde ha dit que en aquesta comissió el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hi té els seus representants.



Pel que fa a les crítiques rebudes a aquest projecte per l'atac que pot comportar als drets individuals i sobretot a la intimitat, Recoder ha ressaltat que les 'garanties hi són' perquè només un jutge podrà autoritzar el visionat de les imatges.

Lluís Recoder

Pel que fa al dret a la intimitat, s'ha de saber que aquestes imatges no estan a l'abast de tothom. Van en una caixa precintada que només es poden veure amb una ordre judicial.


L'alcalde ha explicat que ja han tingut contactes amb la comissió que ha d'autoritzar la instal·lació i creu que es trobarà la via per poder implantar el sistema en determinades zones del municipi. Aquestes càmeres s'instal·larien a l'àrea vianantitzada del centre de la ciutat i també en punts clau dels districtes i de Valldoreix, a més de les que es fixin per controlar el trànsit.

El pressupost per instal·lar el sistema de videovigilància arriba als 479.000 euros, segons dades del FEOSL.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.