El PSC i ICV-EUiA proposen 51 mesures per incloure al pressupost del 2010


Temes relacionats

Acord CiU-ERC pel pressupost 2010, que prioritza les polítiques socials i la reactivació econòmica (22/des/09)

'No' del PSC, ICV i el PP als pressupostos (22/des/09)


  • Comparteix:

Calderon i Villaseñor han presentat les propostes conjuntes dels dos partits.

Calderon i Villaseñor han presentat les propostes conjuntes dels dos partits.

El PSC i ICV-EUiA presentaran al proper ple 51 al·legacions al pressupost del 2010. Les dues formacions asseguren que les seves propostes representen un canvi estructural de les partides, que se centren en l'increment de les polítiques a les persones fins al 25% de la despesa ordinària, l'austeritat i una previsió 'més realista' dels ingressos.

Entre la cinquantena d'al·legacions, s'inclouen mesures com l'increment en 40.000 euros per a les polítiques de suport a les entitats locals, l'augment en 350.00 euros de la dotació per a polítiques d'ocupació i la dotació d'una partida pressupostària per a les expropiacions per zona verda. En canvi, les al·legacions també insten a la reducció de despeses com el fòrum empresarial Santcugatribuna i la rebaixa en un 20% de la massa salarial dels càrrecs de designació directa.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, explica quin canvi suposen les al·legacions respecte el pressupost acordat per l'equip de govern i ERC.

Joan Calderon

Estan enfocades a destinar el 25% del pressupost ordinari a polítiques a les persones i reduir la despesa. També vol garantir l'activitat de les entitats.


Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha destacat les al·legacions que fan referència a la promoció econòmica i l'ocupació.

Ferran Villaseñor

És un impuls al servei d'ocupació i les polítiques lligades. Proposem crear un institut de promoció econòmica amb un viver d'empreses.




Bona part de les propostes responen a l'execució en el pressupost de mesures aprovades pel ple municipal. Les dues formacions, que ja han entrat en el registre les 51 al·legacions, tenen previst que es puguin votar per separat en el ple de febrer.

El pressupost ordinari de l'Ajuntament, que va ser aprovat amb el suport de l'equip de govern i ERC, contempla 93,7 milions euros, un 2,4% menys que l'any anterior.



  • Comparteix:

COMENTARIS

M'agrada, sona a realista i no a fum. Molt be.

joanet. Enviat el 23/gen/10


L´época de fer la carta als reis ja ha passat. A qui pretenen enganyar amb aquests focs artificials?. Es que a l´ajuntament de Barcelona on governen PSC i ICV (l´esquerra inoperant) posen en pràctica això que demanen a Sant Cugat?. Quanta demagógia !

Anna. Enviat el 23/gen/10


Barcelona ens passa la ma per la cara en polítiques de foment de l'ocupació des fa molts anys, només cal veure la feina que han fet amb Barcelona Acitiva. Millor que no ens comparem ens segons quines coses.

Civis. Enviat el 25/gen/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.