La xarxa Eurocities es marca avui els objectius pel 2010 en una trobada a Brussel·les


Temes relacionats

Els municipis de la xarxa Eurocities volen influir en la presidència espanyola a la Unió Europea (19/feb/09)

El secretari general de la xarxa Eurocities visita Sant Cugat (16/feb/09)

Sant Cugat ja és membre de la Xarxa Eurocities (17/oct/08)


  • Comparteix:

Brussel·les

Brussel·les

Potenciar les noves tecnologies i la societat de la informació. Aquest és el principal objectiu que té aquest dimecres sobre la taula a Brussel·les la xarxa Eurocities, el teixit de 130 municipis europeus, entre els quals hi ha Sant Cugat. Els membres de la xarxa aprovaran durant la jornada els objectius per aquest 2010, especialment en matèria de noves tecnologies.

És el segon any en què Sant Cugat treballa dins Eurocities, sempre de forma conjunta amb Terrassa i una desena de localitats vallesanes. L'eix bàsic de la trobada són les noves tecnologies i la societat del coneixement, elements essencials per l'economia santcugatenca i per la presència de la nostra ciutat a Europa.

D'altra banda, la trobada a Brussel·les també aspira a consolidar la modernització de les administracions locals gràcies a la cooperació entre els membres d'Eurocities.

Eurocities és la major xarxa de ciutats europees, formada per 130 localitats d'una trentena de països. Sant Cugat és membre de ple dret dins l'anomenada Regió metropolitana de Terrassa, integrada per 11 ciutats vallesanes i un total de 410.000 habitants. Ser membre de la xarxa permet a la nostra ciutat intercanviar coneixement i experiència amb altres governs locals.

A la pràctica, les prioritats d'Eurocities es tradueixen en desenvolupament econòmic, media ambient, mobilitat, societat de la informació i cooperació internacional, àrees en què tradicionalment Sant Cugat acostuma a destinar recursos i una especial atenció.

A més, els municipis de l'àrea de Terrassa volen aprofitar la presidència espanyola de la Unió Europa i influir-hi amb l'impuls de la xarxa Eurocities. L'entorn de la trobada hi pot contribuir: a tres minuts del Parlament Europeu i envoltat d'institucions i lobbys de pressió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.