La CUP critica la possibilitat d'instalˇlar cāmeres de videovigilāncia a la ciutat


  • Comparteix:

La CUP critica que s'instalin cāmeres de videovigilāncia en temps de crisi

La CUP critica que s'instalin cāmeres de videovigilāncia en temps de crisi

La CUP de Sant Cugat posa en dubte la necessitat real de la implantaciķ de cāmeres de videovigilāncia a la ciutat que proposa l'equip de govern. Els independentistes volen saber el cost real d'aquest projecte així com l'empresa a la qual es faria l'encārrec si l'executiu espanyol hi donés llum verda. Fonts de l'Ajuntament han recordat a Cugat.cat que el projecte, que opta al Fons Estatal per a l'Ocupaciķ i la Sostenibilitat Local (FEOSL), no estā aprovat ni licitat.

La CUP critica que en plena crisi econōmica i čpoca d'austeritat l'equip de govern decideixi tirar endavant aquest projecte que no considera prioritari per la ciutat. Segons els independentistes, la implantaciķ de cāmeres de videovigilāncia és una 'subtil maniobra per tendir cap a un statu quo d'hipervigilāncia i control' i critiquen que el procés d'elaboraciķ del projecte no ha estat 'transparent, sinķ controvertit'. A més, la CUP diu que la instalˇlaciķ de cāmeres de videovigilāncia a la ciutat vulnera els drets dels ciutadans i crea una atmosfera de por innecessāria.

Ho ha explicat una de les membres de la formaciķ, Núria Gibert, en declaracions a Cugat.cat.

Núria Gibert

Entenem que el procés no ha sigut transparent. El fet d'instalˇlar cāmeres de videovigilāncia vulnera els drets individuals i colˇlectius.


La CUP demana el cost que suposarā aquest projecte i quina empresa el tirarā endavant perquč, segons afirma en un comunicat, el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, té un 'cārrec directiu en una empresa' del sector. Una informaciķ que han desmentit fonts de l'Ajuntament, que han recordat que Martorell no té cap tipus de relaciķ amb cap empresa de seguretat des de fa més de dos anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opiniķ expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o ilˇlegal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancelˇlar el dret de publicaciķ als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.