La CUP critica la possibilitat d'instal·lar càmeres de videovigilància a la ciutat


  • Comparteix:

La CUP critica que s'instalin càmeres de videovigilància en temps de crisi

La CUP critica que s'instalin càmeres de videovigilància en temps de crisi

La CUP de Sant Cugat posa en dubte la necessitat real de la implantació de càmeres de videovigilància a la ciutat que proposa l'equip de govern. Els independentistes volen saber el cost real d'aquest projecte així com l'empresa a la qual es faria l'encàrrec si l'executiu espanyol hi donés llum verda. Fonts de l'Ajuntament han recordat a Cugat.cat que el projecte, que opta al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), no està aprovat ni licitat.

La CUP critica que en plena crisi econòmica i època d'austeritat l'equip de govern decideixi tirar endavant aquest projecte que no considera prioritari per la ciutat. Segons els independentistes, la implantació de càmeres de videovigilància és una 'subtil maniobra per tendir cap a un statu quo d'hipervigilància i control' i critiquen que el procés d'elaboració del projecte no ha estat 'transparent, sinó controvertit'. A més, la CUP diu que la instal·lació de càmeres de videovigilància a la ciutat vulnera els drets dels ciutadans i crea una atmosfera de por innecessària.

Ho ha explicat una de les membres de la formació, Núria Gibert, en declaracions a Cugat.cat.

Núria Gibert

Entenem que el procés no ha sigut transparent. El fet d'instal·lar càmeres de videovigilància vulnera els drets individuals i col·lectius.


La CUP demana el cost que suposarà aquest projecte i quina empresa el tirarà endavant perquè, segons afirma en un comunicat, el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, té un 'càrrec directiu en una empresa' del sector. Una informació que han desmentit fonts de l'Ajuntament, que han recordat que Martorell no té cap tipus de relació amb cap empresa de seguretat des de fa més de dos anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.