Llum verda del govern a la llei que recuperarà l'ens gestor de l'àrea metropolitana


  • Comparteix:

Consell de govern d'aquest dimarts

Consell de govern d'aquest dimarts

L'Àrea Metropolitana de Barcelona comença a ser una realitat. El govern ha aprovat aquest dimarts l'avantprojecte de llei del nou ens, que permetrà unificar en un mateix organisme la gestió dels 36 municipis de la zona en matèria d'urbanisme, transport públic i medi ambient. El govern també ha aprovat la nova divisió territorial de Catalunya en set vegueries, que substituiran les diputacions provincials.

23 anys després de la supressió de la Corporació Metropolitana de Barcelona, la nova Àrea Metropolitana unificarà en una mateixa estructura la Mancomunitat de Municipis de Barcelona, l'Entitat Metropolitana de Residus i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Els 36 municipis que en formaran part, entre ells Sant Cugat, ja estaven integrats en un d'aquests organismes sectorials. El president del nou ens serà un dels alcaldes, i no necessàriament el de Barcelona.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha explicat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona simplificarà l'actual arquitectura institucional.

José Montilla

No es tracta de recuperar antigues institucions, sinó de simplificar.


El govern també ha aprovat aquest dimarts la nova divisió territorial de Catalunya en set vegueries, desenvolupant el previst a l'Estatut. Els dos avantprojectes passen ara al tràmit parlamentari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.