Lluís Recoder veu amb bons ulls l'Àrea Metropolitana com a organisme de gestió


Temes relacionats

Els partits, a favor de les lleis territorials aprovades pel govern ( 3/feb/10)

Llum verda del govern a la llei que recuperarà l'ens gestor de l'àrea metropolitana ( 3/feb/10)


  • Comparteix:

Sant Cugat formarà part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Sant Cugat formarà part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

L'alcalde es mostra favorable a la constitució de l'Àrea Metropolitana de Barcelona sempre i quan sigui 'un organisme de gestió'. Lluís Recoder creu que el projecte pot beneficiar Sant Cugat perquè l'ens tindria competències en matèria d'urbanisme i podria ajudar en la protecció de zones verdes del municipi. D'altra banda, l'alcalde considera que la nova divisió de Catalunya en set vegueries, tal com està plasmada a l'avantprojecte del govern, pot provocar importants desigualtats territorials que caldria debatre amb calma i consens polític.

Lluís Recoder veu amb bons ulls la futura Àrea Metropolitana però creu que no pot fer referència a la Corporació Metropolitana, dissolta l'any 1987, i que va néixer com a 'contrapoder de la Generalitat'. L'alcalde creu que en aquest cas el projecte ha de ser un organisme de gestió de la zona. L'escoltem, en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Estic a favor de l'Àrea Metropolitana sempre i quan agrupi les entitats que gestionen competències de la zona.



Recoder considera que el fet que Sant Cugat treballi conjuntament amb altres municipis per objectius comuns pot portar beneficis a la nostra ciutat a mitjà termini. L'alcalde ha destacat, però, que on Sant Cugat sortirà guanyant realment és en el fet que l'Àrea Metropolitana tindrà competències en matèria d'urbansime i de gestió del Pla General Metropolità (PGM).

Lluís Recoder ha explicat que, des de la dissolució de la Corporació Metropolitana, els municipis han hagut d'assumir competències, com la protecció de zones verdes, que comprometen els seus recursos. L'alcalde considera que el futur organisme podria ajudar la nostra ciutat en aquest àmbit.

Lluís Recoder

Els ajuntaments han d'assumir la protecció d'una sèrie de zones verdes. Entenc que aquest nou organisme ens haurà d'ajudar.


D'altra banda, Recoder s'ha mostrat a favor de transformar el mapa provincial de Catalunya, tot i que creu que la divisió en set vegueries és un debat que s'hauria de dur a terme amb calma i buscant el consens polític, que no considera que hi sigui actualment. L'alcalde creu que el repartiment dels recursos de les actuals diputacions en les vegueries provocarà, si no es modifica la llei, que algunes d'aquestes àrees tinguin molta població, molts recursos i poc territori, mentre que d'altres es quedin amb poca població, molt territori i necessitats d'inversió, i pocs recursos. Tot i això, l'alcalde no creu que la divisió afecti negativament la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.