Els partits, a favor de les lleis territorials aprovades pel govern


Temes relacionats

Lluís Recoder veu amb bons ulls l'Àrea Metropolitana com a organisme de gestió ( 3/feb/10)

Llum verda del govern a la llei que recuperarà l'ens gestor de l'àrea metropolitana ( 3/feb/10)


  • Comparteix:

Els partits amb representació al ple han opinat a Cugat.cat sobre les mesures aprovades en el consell de govern d'aquest dimarts

Els partits amb representació al ple han opinat a Cugat.cat sobre les mesures aprovades en el consell de govern d'aquest dimarts

Els grups polítics amb representació al consistori valoren positivament els avantprojectes de l'ens gestor de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i de la nova distribució territorial per vegueries aprovats aquest dimarts pel govern. Tot i això, CiU retreu al tripartit les discrepàncies en el si del govern per posar-se d'acord, mentre que el PSC considera que Sant Cugat no ha participat activament en la constitució de l'organisme gestor de la zona. ICV-EUiA destaca que el municipi es beneficiarà de millores en els serveis i ERC creu que amb els canvis territorials s'aproparà l'administració al territori. El PP, de la seva banda, critica el retard i la pressa en el debat de la qüestió.

CiU ha recordat que el nou Estatut ja preveia aquesta divisió territorial per vegueries, de la qual la formació s'ha mostrat partidària. Tot i això, la federació nacionalista ha criticat les discrepàncies en el si del govern per dur a bon port el projecte. Escoltem el copresident de CiU, Jordi Puigneró en declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.

Jordi Puigneró

Les diferències estan en el si del govern. Ens creiem el que vam aprovar a l'Estatut, volem que hi hagi una divisió per vegueries.



El PSC ha retret a CiU que Sant Cugat no hagi participat activament en la construcció de l'ens gestor de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, la formació socialista considera que el govern ha fet l'esforç de posar-se d'acord amb les vegueries i ha començat el debat tot i el calendari d'eleccions. Ferran Villaseñor és el primer secretari del PSC.

Ferran Villaseñor

Sant Cugat no ha participat activament en la constitució de l'Àrea Metropolitana. El govern s'ha posat d'acord per iniciar el procés de vegueries.


ICV-EUiA, de la seva banda, veu amb bons ulls l'aprovació dels avantprojectes. La secció local creu que el nostre municipi es pot veure beneficiat per la millora del transport públic, entre altres serveis. Escoltem el regidor ecosocialista Xavier Boix en declaracions a Cugat.cat.

Xavier Boix

És una bona notícia, per la ciutat serà bo perquè es beneficiarà de la millora de serveis, com el transport públic.


ERC valora positivament la distribució per vegueries ja que considera que les províncies són una imposició de l'Estat espanyol. Els republicans creuen que d'aquesta manera s'aproparan les administracions al territori. Ho explica el portaveu d'ERC, Raül Grangé.

Raül Grangé

La província és una imposició. Les vegueries acostaran l'administració al territori. No hi haurà una administració més, les diputacions desapareixen.


El PP ha volgut deixar constància que la distribució ja formava part del seu programa polític. Tot i això, ha lamentat que el debat arribi 'tard' i que es vulgui fer 'a corre-cuita'. Berta Rodríguez és la portaveu popular.

Berta Rodríguez

Quan era cap de llista, en Josep Piqué ja ho duia al seu programa polític. Considerem que arriba una mica tard i a corre-cuita.




La nova Àrea Metropolitana unificarà en una mateixa estructura la Mancomunitat de Municipis de Barcelona, l'Entitat Metropolitana de Residus i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.