L'economia i la seguretat expliquen l'augment de nouvinguts, segons l'equip de govern


Temes relacionats

El 14% de la població de Sant Cugat és d'origen estranger ( 9/feb/10)


  • Comparteix:

La ciutat és segura i té bons serveis, segons l'equip de govern

La ciutat és segura i té bons serveis, segons l'equip de govern

El nivell econòmic de la ciutat, la seguretat, els serveis i el reagrupament familiar han fet créixer la població estrangera empadronada a Sant Cugat en els darrers anys, segons l'equip de govern. L'àrea de Cooperació i Immigració de l'Ajuntament ha explicat a Cugat.cat que l'alt percentatge de nouvinguts provinents de la Unió Europea és un fet diferencial del municipi. A més, la titular d'aquest àmbit, Susanna Pellicer, ha destacat que les dones estrangeres superen els homes perquè a la ciutat hi ha molta demanda de treball domèstic.

Els estrangers empadronats a Sant Cugat suposen el 14% de la població total, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponents al padró del 2009. L'equip de govern ha explicat que és conscient que la població estrangera s'ha multiplicat gairebé per sis en l'última dècada, un augment considerable, ha dit, però que està dins els seus 'càlculs' i que la ciutat ha assumit 'prou bé'. L'àrea de Cooperació, Immigració i Igualtat de l'Ajuntament assegura que s'ha centrat en l'acolliment escolar i l'assessorament jurídic perquè els nouvinguts que arriben sense cap tipus d'informació tinguin facilitats des del primer moment.

La regidora de Cooperació i Immigració, Susanna Pellicer, atribueix el creixement de població estrangera a l'economia, la seguretat i els serveis que ofereix el nostre municipi.

Susanna Pellicer

Atribuïm el creixement d'estrangers a la bonança econòmica, a la seguretat i als serveis que troben aquí.


Pellicer ha destacat que el col·lectiu més nombrós, un 47%, prové d'Amèrica del Sud i Central, seguit pels provinents dels països de la Unió Europea en un 38%. El col·lectiu extracomunitari ha crescut a la ciutat un 12,5% respecte l'any anterior. Això es deu, segons Pellicer, al reagrupament familiar, que permet reunir els familiars de primer grau dels estrangers que ja resideixen a la ciutat.

Per sexes, a la ciutat hi ha més dones empadronades estrangeres que homes. Pellicer ha explicat que, en moltes ocasions, aquest fet respon a la demanda laboral en les feines domèstiques.

El percentatge de nouvinguts de la Unió Europea diferencia Sant Cugat d'altres ciutats, segons la titular de Cooperació i Immigració.

Susanna Pellicer

Tenen un nivell d'exigència i unes necessitats molt diferents de la resta d'estrangers.


Susanna Pellicer ha explicat que la previsió és que la població estrangera segueixi creixent els propers dos anys pel reagrupament familiar dels ja residents a la ciutat, però que no esperen molts més nouvinguts sense vincles al municipi. La regidora ha destacat que tampoc preveuen que els que ja s'han instal·lat a la ciutat optin per marxar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.