Fernández Teixidor (CiU): 'L'impost de successions el paguen els rucs i no els rics'


  • Comparteix:

El diputat de CiU al Parlament Antoni Fernández Teixidor ha qualificat l'impost de successions i donacions com la taxa que paguen 'els rucs i no els rics'. El diputat nacionalista ho ha afirmat en un conferència que ha organitzat la secció local de CiU aquest dijous al vespre a la Casa de Cultura. L'advocada Begoña Cendoya Ferrer ha participat a la xerrada explicant els punts més tècnics de la tributació.

El diputat nacionalista ha explicat que a principis del 2000 encara no hi havia la consciència ciutadana en contra de l'impost de successions que hi ha ara. Aquest gir en la situació s'ha produït, segons Fernández Teixidor, per la major maduresa fiscal de la ciutadania, per la comparació amb les altres comunitats autònomes i pels estralls de la crisi.

En aquest sentit, el diputat de CiU afirma que és un impost a eliminar perquè 'no el paguen els rics sinó els rucs' que no tenen les eines per eludir aquest pagament.

Antoni Fernández Teixidor

Quan jo discutia amb el diputat Antoni Comín ja li deia que no era un impost que pagaven els rics sinó els rucs.




L'advocada Begoña Cendoya ha posat sobre la taula algunes comparacions entre Catalunya i Madrid.

Begoña Cendoya

Hi ha una diferència considerable amb les altres comunitats. Per una base de 600.000 euros a Madrid és paguen uns 800 euros i aquí se'n paguen 60.000.







La conferència ha tingut lloc a la Casa de Cultura i ha reunit una quarantena de persones.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Uneix-te a la Plataforma ciutadana que continuarà lluitant per a la Reforma de l’IMPOST DE SUCCESSIONS a Catalunya. Entra en la web i informa't, trobaràs molta informació sobre aquest impost, i les diferències amb la resta de Comunitats Autònomes: WWW.NOSUCCESSIONS.ORG http://www.nosuccessions.org/

Indignada. Enviat el 12/feb/10


Està mlt bé que s'informi als ciutadans com està la petita reforma de l'impost de successions. el govern català ens volen vendre que ara no paguem i encara som la comunitat que paguem i pagarem més. Es una vergoany tot plegat que continua l'abusiu i injust impost. No ens tracta gens bé a la ciutdanis catalana per part del govern. Així anem ..... com els cracs.

Coloma. Enviat el 13/feb/10


I com és que CiU no el va treure en els molts anys que va governar, inclus amb majoria absoluta???? Quanta, quanta hipocresia !

Anna. Enviat el 13/feb/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.