Govern i oposició discrepen sobre la manera d'informar els grups del retorn dels diners de Sorea


Temes relacionats

EL PSC presentarà una moció al ple on demana 'transparència' en el cas Sorea (13/feb/10)

L'Ajuntament no destinarà, per ara, els diners de Sorea a la urbanització dels districtes (18/gen/10)

ICV-EUiA vol que part dels diners que ha de retornar Sorea financiï la urbanització de districtes (29/des/09)

Pas endavant perquè l'Ajuntament cobri 15 milions d'euros de Sorea (22/des/09)

Sorea tornarà 15 milions d'euros a l'Ajuntament per una interpretació 'errònia' de la concessió (20/des/09)


  • Comparteix:

El ple municipal ha rebutjat dues mocions arran dels diners que Sorea retornarà a l'Ajuntament

El ple municipal ha rebutjat dues mocions arran dels diners que Sorea retornarà a l'Ajuntament

L'equip de govern descarta crear una comissió d'anàlisi i estudi, com proposava el PSC, per clarificar els motius pels quals l'empresa d'aigües Sorea ha de retornar 15 milions d'euros a l'Ajuntament. El govern municipal considera que ja s'ha treballat per aclarir la interpretació 'errònia' de la concessió, mentre que l'oposició reclama que es creï l'ens per obtenir la informació que 'els correspon'. El govern municipal també ha rebutjat restituir els diners als ciutadans de forma individual, tal com demanava el PP.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha dit que l'equip de govern ha treballat els darrers dos anys per estudiar la interpretació 'errònia' de la concessió per la qual des del 1995 s'ha fet una doble comptabilització de les amortitzacions i del fons de reversió. Joly s'ha mostrat disposat a explicar a tots els grups polítics la causa del retorn d'aquests diners.

Jordi Joly

No cal fer una comissió d'anàlisi quan ja hi hagut una comissió que hi ha treballat dos anys a fons. Si és un tema d'informació no tenim cap problema en aprofundir tant com sigui possible.


Joly ha recordat que la qüestió té una alta complexitat tècnica i ha subratllat que no correspon a l'Ajuntament fixar les tarifes de l'aigua, una competència de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha demanat a l'equip de govern que faci arribar als regidors la informació que, segons diu, 'els correspon'.

Ferran Villaseñor

El nostre grup proposa que es miri què va passar i per què s'han de tornar aquests diners. En concepte de què, i si el preu que es va imputar als ciutadans no era correcte.


La moció de creació de la comissió d'anàlisi i estudi, presentada pel PSC, s'ha rebutjat amb els 14 vots en contra de CiU, a l'equip de govern, i els vots a favor del PSC, ICV-EUiA, ERC i el regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero. El PP s'ha abstingut.

D'altra banda, l'equip de govern també ha rebutjat retornar els diners als ciutadans de forma individual com proposava en una altra moció el PP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.