L'equip de govern descarta, per ara, l'ampliació dels ajuts als aturats proposada per PSC, ICV i ERC


Temes relacionats

PSC, ICV i ERC presenten una proposta per ampliar els ajuts als aturats (12/feb/10)

L'atur reprèn la tendència a l'alça tot i la lleugera caiguda de desembre ( 3/feb/10)


  • Comparteix:

Els aturats a Sant Cugat són 3.872 persones, segons les darreres dades de l'atur

Els aturats a Sant Cugat són 3.872 persones, segons les darreres dades de l'atur

Sant Cugat no ampliarà els ajuts complementaris a les persones aturades amb el fons de contingència dels pressupostos, com proposaven els grups municipals del PSC, ICV-EUiA i ERC. L'equip de govern ha rebutjat la moció davant els dubtes que considera que planteja l'equitat d'aquestes mesures i pel fet que la moció proposava fer front als costos d'aquests ajuts amb la partida de contingències dels pressupostos, que segons CiU s'ha de reservar a necessitats bàsiques.

La moció rebutjada destacava els 3.872 aturats que hi ha a Sant Cugat i proposava multiplicar els ajuts a les unitats familiars que comptin amb un dels seus membres adults en situació d'atur. En aquest sentit, la mesura proposava la bonificació de la quota als clubs esportius i d'educció en el lleure, duplicar els ajuts per a infants escolaritzats en escoles bressol, bonificar els casals organitzats per a nens de pares aturats, l'exempció del pagament dels cursos de català per als aturats i complementar amb un ajut de 100 euros l'aportació de l'Estat espanyol per despeses de material, llibres i sortides escolars.

La regidora del PSC Pilar Gorina ha explicat el sentit de la moció.

Pilar Gorina

Nosaltres estem per una austeritat selectiva, que vol dir que hem de ser molt austers en moltes coses però gens austers en polítiques socials.




La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha destacat que l'equip de govern ha votat en contra de la moció, entre d'altres coses, perquè no poden donar suport a una proposta tan detallada sense un informe tècnic que dictamini l'equitat i la viabilitat d'aquestes ajudes. Fortuny ha demanat, sense èxit, que els grups proposants deixessin sobre la taula la moció a l'espera de l'informe.

A més, Fortuny ha ressaltat que la partida de contingència proposada com a bossa de finançament per a aquesta moció està destinada exclusivament a necessitats bàsiques.

Carmela Fortuny

Aquesta partida de contingència està destinada a necessitats bàsiques com pot ser la beca menjador dels fills, l'electricitat o pel lloguer de l'habitatge.



Fortuny ha instat els grups proposants de la moció a esperar aquest informe tècnic per veure què es pot fer per millorar els ajuts a les persones necessitades i a discutir-ho en el proper ple.

La moció ha estat rebutjada amb els vots en contra de l'equip de govern i el PP, i els vots a favor del PSC, ICV-EUiA, ERC i del regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.