El ple expressa el seu rebuig a la instal·lació d'un cementiri nuclear a Ascó


Temes relacionats

ICV portarà al ple el rebuig a la candidatura d'Ascó al cementiri nuclear (12/feb/10)


  • Comparteix:

Ascó podria acollir el futur cementiri de residus nuclears

Ascó podria acollir el futur cementiri de residus nuclears

El plenari municipal ha expressat el seu rebuig a la instal·lació d'un cementiri nuclear a Ascó i, per extensió, a tot el territori de Catalunya. La proposta, que ha rebut el suport de l'equip de govern, ha sorgit d'una moció alternativa de CiU a una moció original d'ICV-EUiA. Els ecosocialistes han lamentat que l'equip de govern no hagi negociat el seu text original i critiquen que la moció aprovada expressi respecte pel posicionament favorable de l'Ajuntament d'Ascó a ser seu del magatzem nuclear.

La moció alternativa de CiU rebutja la instal·lació d'un magatzem temporal centralitzat per a residus nuclears a tot el territori de Catalunya. Tot i això, el document expressa el respecte per la posició del consistori d'Ascó, de la qual diu que 'defensa els interessos del municipi'.

La federació nacionalista considera que el debat nuclear s'ha 'polititzat' en les darreres setmanes i ha criticat que el PSC votés en contra del rebuig a la ubicació del magatzem a Catalunya. Escoltem la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà.

Marta Subirà

No pot ser que els costos d'implantació del cementiri siguin només per Catalunya quan tenen el seu origen a tot l'Estat.



ICV-EUiA ha lamentat el retard a l'hora de rebre el text alternatiu de l'equip de govern. Els ecosocialistes creuen que el respecte pel posicionament d'Ascó és contradiu amb la resta de la moció. La formació ha deixat clar que la ubicació d'un cementiri nuclear no és una decisió que pugui prendre un sol ajuntament, ja que creu que afecta tot el territori català. Joan Calderon és regidor d'ICV-EUiA.

Joan Calderon

Deixim que li digui que els altres quatre punts contradiuen manifestar el respecte a l'Ajuntament d'Ascó, no ho pot decidir un Ajuntament tot sol això.




Calderón ha lamentat, a més, que l'equip de govern no entrés a negociar el seu text original i preferís presentar-ne un d'alternatiu. Els ecosocialistes s'han abstingut, juntament amb ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.