Sant Cugat insta el govern espanyol a cancelar el deute extern amb Haití


  • Comparteix:

El terratrèmol del 12 de gener va causar més de 150.000 morts i milers de desapareguts i desplaçats

El terratrèmol del 12 de gener va causar més de 150.000 morts i milers de desapareguts i desplaçats

L'Ajuntament insta el govern espanyol a cancel·lar els 30 milions de deute extern amb Haití arran del terratrèmol del 12 de gener. Ho ha acordat el ple municipal en una declaració institucional sorgida d'una proposta de la Xarxa Solidària de Sant Cugat.

El text reclama la cancel·lació total i immediata dels 30 milions de deute extern que l'Estat espanyol demana a Haití i sol·licita que l'executiu faci una auditoria per aclarir l'origen del deute. A més, el document especifica que les ajudes que Madrid destini a Haití siguin donacions no reemborsables i que no es facin com a crèdits de Fons d'Ajuda al Desenvolupament, que van acompanyats d'interessos. El ple també demana que aquests ajuts no siguin militaritzats, és a dir, que s'atorguin a través d'administracions públiques i organitzacions civils.

El regidor ecosocialista Joan Calderon ha llegit la declaració institucional.

Joan Calderon

Acordem reclamar al govern espanyol la cancel·lació del deute i instar-lo a realitzar una auditoria per aclarir l'origen del deute.



El document recull la petició que el govern espanyol, que ostenta la presidència de torn de la Unió Europea, insti la comunitat internacional a cancel·lar també el deute extern amb Haití. A més, l'executiu de Madrid, segons el text, hauria de reclamar a bancs i caixes el retorn de les comissions bancàries a comptes corrents d'ajuda al país caribeny.

Haití té contret un deute extern de 1.885 milions de dòlars, dels quals la comunitat internacional es va comprometre l'any passat a cancel·lar-ne 1.200, ja que el país caribeny havia acomplert els compromisos internacionals corresponents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.