Els petits propietaris de Torre Negra recorreran la denegació del segon PAU


Temes relacionats

L'alcalde defensa la denegació del PAU de Torre Negra per protegir l'interès natural del sector ( 2/mar/10)

Sant Cugat referma el seu compromís amb la protecció de Torre Negra ( 1/mar/10)

L'Ajuntament assegura que la decisió judicial no comporta canvis en el procés de Torre Negra ( 9/feb/10)

Núñez i Navarro considera que el Suprem demostra la voluntat de l'Ajuntament d'impedir els drets dels propietaris ( 9/feb/10)

El Suprem confirma que l'Ajuntament estava obligat a aprovar inicialment el programa urbanístic de Núñez a Torre Negra ( 9/feb/10)


  • Comparteix:

Torre Negra

Torre Negra

Els propietaris minoritaris del sector de Torre Negra presentaran un recurs contra la decisió del ple de denegar el Programa d'Actuació Urbanística (PAU) en el seu tràmit d'aprovació provisional. L'Associació de Propietaris de Torre Negra entén que l'Ajuntament i bona part de la ciutadania santcugatenca siguin partidaris de la protecció de la zona, però creu que, si és així, cal compensar els propietaris.

L'entitat considera que la seva visió queda avalada per les diferents sentències que obliguen a donar tràmit als programes urbanístics, ja que demostren que els terrenys són urbanitzables no programats, tot i que la sentència que anul·lava la qualificació posterior no és ferma.

Pels propietaris minoritaris el fet que diverses instàncies judicials hagin obligat l'Ajuntament a donar tràmit inicial als programes urbanístics presentats juntament amb Núñez i Navarro posa de manifest que els terrenys de Torre Negra 'són urbanitzables'. Tot i això, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·la l'especial protecció de la zona no és ferma i, per tant, els terrenys encara no han canviat de qualificació.

El president de l'Associació de Propietaris de Torre Negra, Pere Feliu, manté que si l'Ajuntament vol protegir la zona haurà de compensar els propietaris.

Pere Feliu

Cap ajuntament té l'obligació d'edificar, però els terrenys són urbanitzables no programats. Si volen que sigui un parc hauran d'indemnitzar els propietaris.



Feliu veu la inclusió de Torre Negra dins el futur Parc Natural de Collserola com una 'jugada' de l'Ajuntament per no pagar compensacions.

Pere Feliu

La Generalitat s'adonarà que són finques edificables i la compensasió l'haurà de fer la Generalitat, que és el vol l'Ajuntament.





El ple municipal va denegar divendres passat un programa urbanístic presentat per Núñez i Navarro i altres propietaris, després de donar-li tràmit inicialment en compliment d'una sentència del TSJC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.