ERC reclama més pel·lícules en català als cinemes locals


Temes relacionats

ERC defensa la Llei del Cinema amb un col·loqui amb Ventura Pons ( 8/feb/10)


  • Comparteix:

ERC ha presentat la moció en roda de premsa

ERC ha presentat la moció en roda de premsa

ERC presentarà al proper ple municipal una moció per normalitzar la llengua catalana al cinema a Sant Cugat. El grup municipal denuncia que només un 3% dels films projectats a la ciutat són en català i creu que cal aplicar mesures per fer créixer els projectes cinematogràfics de Catalunya. A més, el grup municipal demana que s'ampliï la programació del Cicle de Cinema d'Autor i que almenys la meitat de les pel·lícules subtitulades ho estiguin en català. Els republicans veuen factibles les mesures que sol·liciten ja que recorden que l'Ajuntament té una concessió administrativa amb els cinemes Cinesa.

Els independentistes consideren que ara és el moment oportú per buscar les mancances del cinema a Sant Cugat i actuar en el sector per millorar-lo. ERC ha dit en una roda de premsa aquest dimarts que, tot i que el públic santcugatenc és amant del cinema d'autor, la programació dels cinemes Cinesa és molt escassa en aquest àmbit. Per aquest motiu, els republicans demanen que es projecti almenys una pel·lícula al mes en versió original catalana i no cada tres mesos com passa actualment.

A més, ERC vol potenciar els projectes catalans del sector cinematogràfic i normalitzar la llengua catalana en aquest sector. Per aquests motius, el grup municipal demana que Sant Cugat homenatgi el cinema de Catalunya amb mesures concretes que impulsin i donin suport als directors i actors catalans. Els republicans també proposen que es faci un cicle de cinema familiar en català a la ciutat els caps de setmana.

Un dels membres de la sectorial de Cultura local d'ERC, Ignasi Millet, explica l'objectiu de la moció.

Ignasi Millet

Volem normalitzar la llengua pas a pas a través del nostre cinema. Ha arribat un moment que ens hem de plantar i canviar les coses.



ERC també insta l'Ajuntament a què tingui en consideració la presència del cinema en català quan estableixi una nova concessió amb Cinesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.