La direcció d'ERC es mostra disposada a fer un pacte de govern amb CiU


  • Comparteix:

Esquerra Republicana de Catalunya està disposada a formar govern amb CiU però adverteix que no ho farà a qualsevol preu i que el respecte a la seva formació i al seu programa serà el punt de partida de qualsevol pacte. ERC ha mantingut una primera entrevista amb Recoder, i ha anunciat que també parlarà amb la resta de formacions del consistori.

Els republicans entenen que, a la llum dels resultats electorals del 25 de maig, la voluntat dels santcugatencs és que la ciutat compti amb un govern nacionalista i de centre-esquerres. ERC es mostra disposada a assumir aquesta responsabilitat, que espera compartir amb CiU. El president local d'Esquerra, Jaume Busquets, ha advertit, però, que qualsevol pacte ha de passar pel respecte al pes polític i al programa de la formació:

Jaume Busquets

Volem arribar a un pacte però no al preu que sigui


Busquets també ha advertit que portaran totes les negociacions amb la discreció i serietat que ha caracteritzat el partit, per evitar interferències i malentesos. Jaume Busquets també ha explicat que fins ara no s'havien pronunciat sobre el pacte perquè tot depenia dels resultats de les urnes. Uns resultats que, segons el cap de llista republicà, Eduard Pomar, han fregat l'objectiu d'arribar a 4 regidors després d'uns anys d'intens treball:

Eduard Pomar

ERC ha sabut rendibilitzar la feina feta durant el darrers quatre anys


Els dirigents d'esquerra han afegit que és prematur intentar parlar de possibles repartiments del cartipàs municipal, i han anunciat que mantindran converses amb tots els partits "per mantenir les relacions entre els grups municipals".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.