Zapatero acompanyarà Montilla en la inauguració del Sincrotró Alba aquest dilluns


Temes relacionats

Tot a punt per la inauguració del Sincrotró Alba (15/mar/10)


  • Comparteix:

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, assistirà a la inauguració

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, assistirà a la inauguració

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, acompanyarà el president de la Generalitat, José Montilla, en la inauguració del laboratori de llum Sincrotró Alba aquest dilluns. El nou equipament, situat al terme municipal de Cerdanyola, a tocar de Sant Cugat, convertirà la zona en un dels principals nuclis de recerca tecnològica del sud d'Europa. L'acte oficial també comptarà amb la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, i el conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet.

El laboratori Sincrotró Alba concentrarà l'activitat d'investigació més important del sud d'Europa gràcies a l'accelerador de partícules del parc, que possibilitarà la visió de les parts més reduïdes de la matèria. L'espai, que compta amb una una superfície de 26.000 metres quadrats, donarà servei a més d'un miler d'investigadors i empreses de tecnologia del sud d'Europa, el Magreb i l'Amèrica Llatina.

El sincrotró compta amb una inversió pública de 200 milions d'euros en la seva primera fase, i de 420 milions fins a l'any 2020, repartits a parts iguals entre la Generalitat i el govern espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.