Carles Campuzano (CiU): 'L'acceptació d'un estat plurinacional és una utopia'


  • Comparteix:

El polític de CiU i diputat a Madrid Carles Campuzano veu l'Estat espanyol 'molt còmode' com una 'realitat uninacional' i considera que no té ganes de ser 'd'una altra manera'. Tot i això, la realitat, ha dit, 'és plurinacional agradi o no', i ha afegit que 'Catalunya persistirà'. Carles Campuzano ha donat aquesta visió del país en la presentació a Sant Cugat del llibre 'Patriotisme a peu de carrer', que aplega els seus pensaments polítics.

El diputat convergent ha dit que l'Estat espanyol no té ganes de canviar la seva visió d'ell mateix i ha qualificat d''utopia' que accepti una realitat plurinacional.

Carles Campuzano

Espanya està còmoda veient-se com un estat uninacional i, per tant, és una utopia que accepti un estat compost de diverses realitats nacionals.


Tot i això, Campuzano ha dit que Catalunya 'persistirà' per fer front a aquesta visió.

En aquest sentit, el diputat de CiU ha explicat que el títol del llibre vol expressar la vocació del patriotisme de CiU.

Carles Campuzano

El títol del llibre resumeix de manera encertada el nacionalisme de CiU de respondre als problemes de la gent del carrer.


Campuzano reivindica en el llibre la seva militància a CDC i el sentit útil de la política per millorar la vida de la gent, i també expressa que el nacionalisme català és el moviment social que més adhesions pot aplegar en el conjunt del país.

El llibre és una extensa entrevista-diàleg entre el periodista Pere Gendrau i Campuzano, on es repassa la trajectòria dels gairebé 15 anys de diputat del polític barceloní i on també s'inclouen els reptes de futur que afronten CiU i Catalunya.

'Patriotisme a peu de carrer' s'ha presentat al restaurant Ratpenat de la plaça d'Octavià aquest dijous i ha aplegat una trentena de persones.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Que vol dir que "Catalunya persistirà" en fer front a la visió uninacional que Espanya te de si mateixa? . El Sr. Campuzano ens torna a propossar de seguir fent pedagogia per transformar Espanya?. La seva proposta patriotica i horitzo nacional es lluitar per que Espanya poseeixi una consciència plurinacional?. Hem d´entendre que la seva proposta (es la de CiU també) es el federalisme o un autonomisme avançat?. Vol dir això que es renuncía a qualsevol plantejament sobiranista?. Estaría molt bé saber-ho !

Raül Grangé. Enviat el 19/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.