Sant Cugat espera que les ajudes per fer front a la nevada siguin suficients


Temes relacionats

Més de 8.000 hectàrees del Parc de Collserola estan afectades per la nevada de fa dues setmanes (24/mar/10)

La Generalitat destinarà 21,5 milions d'euros a ajudes per fer front als efectes de la nevada (24/mar/10)


  • Comparteix:

L'àrea de Medi Ambient ha estimat uns costos de 300.000 euros pels efectes de la nevada

L'àrea de Medi Ambient ha estimat uns costos de 300.000 euros pels efectes de la nevada

L'equip de govern espera que els diners que la Generalitat destinarà a pal·liar els efectes de la nevada arribin a sufragar tots els costos que han hagut de fer front els ajuntaments. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat que en matèria forestal la nevada ha costat més de 300.000 euros a la ciutat. Per aquest motiu, Subirà ha anunciat que Sant Cugat demanarà ajudes per a la prevenció d'incendis i també dels plans d'ocupació per a la neteja de boscos. La titular de Medi Ambient ha demanat que s'encarreguin les tasques de neteja a les empreses especialitzades del sector per 'fer una feina eficient'.

La Generalitat ha anunciat aquest dimarts que destinarà 21,5 milions d'euros a ajudes per fer front els efectes de la nevada. La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha explicat que els costos dels treballs forestals i de la caiguda d'arbres sumen més de 300.000 euros a la ciutat.

Marta Subirà

El càlcul de la despesa que estem fent puja molt. Només en treballs forestals i en temes d'afectació d'arbrat són 300.000 euros. Demanem que les ajudes realment arribin als ajuntaments.


Subirà ha dit que aquesta quantitat correspon, només, als diners invertits des de l'àrea de Medi Ambient, i ha advertit que la factura global pujarà més quan s'hi afegeixin les quantitats extraordinàries que han destinat altres àmbits municipals, que encara s'han de quantificar.

La titular de Medi Ambient ha anunciat que l'equip de govern estudiarà ara a quines ajudes pot optar.

Marta Subirà

Hem tingut una afectació molt important. Haurem de fer una petició d'ajudes en prevenció d'incendis i també en els plans d'ocupació.


Subirà ha reclamat que la neteja de boscos s'encarregui a les empreses especialitzades del sector per poder 'fer una tasca eficient'.

D'altra banda, Subirà ha confirmat que Sant Cugat no pot optar a les ajudes pels talls en el subministrament elèctric. La Generalitat ha anunciat que es destinarà un milió i mig d'euros als ajuntaments on una quarta part de la seva població es va quedar sense subministrament elèctric més de 24 hores, una condició que exclou Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.