L'Ajuntament no rebrà ajudes de la Generalitat per recuperar els 317.000 euros gastats en la nevada


Temes relacionats

Sant Cugat se suma avui a la trobada d'alcaldes afectats per la nevada (29/mar/10)

Sant Cugat ja ha gastat mig milió d'euros per pal·liar els efectes de la nevada (26/mar/10)

Valldoreix s'ha gastat de moment 30.000 euros per la nevada (26/mar/10)

Recoder creu que els ajuts del govern als ajuntaments per la nevada no seran suficients (18/mar/10)


  • Comparteix:

L'Ajuntament no recuperarà els més de 317.000 euros gastats fins ara per fer front als efectes de la nevada de principis de mes. El consistori ha quedat exclòs dels ajuts directes aprovats per la Generalitat perquè no compleix els requisits que demanava el govern, que estan destinats als municipis amb talls elèctrics massius. L'alcalde, Lluís Recoder, ha advertit aquest dilluns en roda de premsa que la factura de la nevada podria deixar sense pressupost altres activitats municipals. Tot i això, l'Ajuntament sí que pot optar a ajudes per a la contractació de personal aturat per netejar Collserola, una mesura que Recoder ha titllat d''ineficaç', com va demostrar la ventada de principis de l'any passat.

L'Ajuntament manté que per fer front a aquesta despesa extraordinària derivada de la nevada haurà de suprimir altres actuacions que compten amb partida pressupostària. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

No teníem una partida d'incidències. Haurem de treure diners d'altres partides municipals. Haurem de deixar de fer coses perquè no volem fer dèficit.


Els ajuts destinats a la neteja de boscos es repartiran a través de plans d'ocupació locals. Tot i que Recoder ha avançat que el municipi s'afegirà aquesta mesura, l'alcalde ha recordat que la brigada destinada a netejar la serra després de la ventada de principis de l'any passat i que va deixar 60.000 arbres caiguts, 18.000 d'ells al terme municipal de Sant Cugat, només va aconseguir retirar uns 200 arbres. Recoder ha lamentat que el govern repeteixi aquesta opció, després de posar en evidència que la neteja del bosc requereix professionals i no desocupats.

Lluís Recoder

Aquesta feina s'ha de fer amb urgència i amb professionals. Deixar la neteja de Collserola en mans de gent aturada és una garantia de que la feina no es farà amb la urgència que necessita.


La Generalitat té previst destinar 21 milions d'euros a les ajudes als municipis afectats per la nevada. Només a Sant Cugat, l'episodi de neu ha deixat una factura que supera els 317.000 euros. Les tasques s'han centrat principalment en la neteja de les franges de protecció, els accessos i les rieres i torrents, unes actuacions que es donen per acabades tot i reconèixer que la serra de Collserola és una 'bomba' de cara als incendis. L'Ajuntament veu 'impossible' que el bosc estigui net abans del 16 de juny.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ho tens molt facil, gasta els diners que tenies destinats a posar cameres de seguretat inutils ¡¡.

joanet. Enviat el 29/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.