Sant Cugat podria paralitzar els projectes de cohesió social per la retallada del 'Fons per a la immigració'


  • Comparteix:

Les sessions de benvinguda es podrien veure reduïdes per la retallada del 'Fons per la immigració'

Les sessions de benvinguda es podrien veure reduïdes per la retallada del 'Fons per la immigració'

L'equip de govern es mostra preocupat per la retallada del 'Fons per a la immigració' proposada pel govern espanyol. La tisorada, prevista del 65%, suposarà que la Generalitat ingressi enguany 15 milions d'euros, enlloc dels 43 que va rebre el 2009. A Sant Cugat l'àrea de Cooperació, Immigració i Igualtat ha destacat que la retallada farà paralitzar alguns dels projectes previstos en el pressupost del 2010, com la contractació de mediadors culturals, les sessions de benvinguda i l'ampliació de cursos de català.

El 'Fons per a la immigració' que reparteix el ministeri de Treball als ajuntaments, permet als consistoris garantir la cohesió social als municipis. L'executiu de Zapatero ha anunciat per aquest 2010 una retallada del 65% de la partida, el que suposarà paralitzar alguns dels projectes engegats des dels ajuntaments.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha criticat la decisió del govern espanyol. Són declaracions a Cugat.cat.

Susanna Pellicer

Creiem que és una irresponsabilitat per part dle govern. A més diuen que ja no arriben immigrants i no és cert, a Sant Cugat en segueixen arribant amb el reagrupament familiar.



La titular de l'àrea d'Immigració ha destacat que si la retallada es fes realitat s'haurien de revisar els projectes previstos per enguany, com la contractació de mediadors culturals, les sessions de benvinguda i l'ampliació de cursos per aprendre català.


D'altra banda Pellicer ha avançat que l'equip de govern està estudiant possibles maneres de subvencionar aquestes iniciatives.

Susanna Pellicer

Ens estem plantejant des de fa uns mesos buscar empreses que els hi puguin interessar aquests temes. La qüestió és deixar de fer-ho.


L'equip de govern ja s'ha posat en contacte amb la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per fer una reivindicació conjunta en contra de la retallada. La FMC ja ha traslladat a la conselleria d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat el seu suport davant les negociacions que es puguin dur a terme amb el ministeri de Treball per revertir la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.