El ple debatrà 11 mocions dels grups polítics


Temes relacionats

El PSC proposa que l'antic ajuntament aculli entitats que no tenen seu (15/abr/10)

CiU denuncia els 'abusos' de l'SGAE als comerços i entitats de la ciutat (14/abr/10)

ICV demanarà al ple suport a la negociació d'un nou conveni pel sector de la neteja (15/abr/10)

ERC proposa implantar Wi-Fi a tots els pisos de lloguer per a joves de Promusa ( 8/abr/10)


  • Comparteix:

Una de les sessions plenàries

Una de les sessions plenàries

Els grups polítics municipals amb representació al consistori portaran aquest dilluns a debat del ple més d'una desena de mocions. CiU proposa instar les companyies elèctriques a pagar el cost del soterrament de les xarxes, mentre que el PSC demana que s'ampliï la informació de subvencions i ajuts municipals. Els efectes de la crisi econòmica també posaran sobre la taula una moció d'ICV-EUiA en defensa del sistema de pensions i una altra del PP que rebutja la pujada de l'IVA. ERC presentarà la seva proposta d'implantar Wi-Fi als pisos de lloguer per a joves de Promusa.

A banda d'instar les companyies elèctriques a assumir el cost del soterrament de les línies, CiU també portarà al ple una moció contra l'abús que fa la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) sobre les entitats i comerços de la ciutat.

El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, ha explicat que s'hauria de diferenciar entre les entitats que es lucren per posar música públicament, i aquelles que no, com l'Ajuntament.

Jordi Puigneró

L'Ajuntament i les botigues de la ciutat no es lucren per posar música, com les discoteques.


De la seva banda, el PSC demana ampliar la informació referent a les subvencions i els ajuts, així com destinar provisionalment l'antiga seu consistorial a les entitats que no disposen de local.

Ho ha explicat el regidor del PSC Àlvar Roda.

Àlvar Roda

Hem de començar a obrir els locals tancats perquè les entitats tinguin ocasió de desenvolupar les seves activitats.


Les propostes d'ERC abordaran temes com el suport del ple al sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos i la implantació de Wi-Fi als habitatges de lloguer per a joves de Promusa. ICV-EUiA també proposa implantar a la ciutat un camí escolar segur, així com donar suport al col·lectiu de treballadors del sector de la neteja.

Els ecosocialistes a més demanaran al ple que es posicioni a favor del manteniment i la millora del sistema públic de pensions, mentre que el PP buscarà el rebuig municipal a la pujada de l'IVA.

ICV-EUiA critica amb el seu text l'augment en l'edat de jubilació proposat pel Govern espanyol, una mesura que consideren que retalla drets fonamentals. Joan Calderon és el portaveu d'ICV-EUiA.

Joan Calderon

Això comportaria una injusta pèrdua de drets fonamentals i un debilitament de l'estat del benestar. Volem que es rebutgi aquesta proposta.


A més, el PSC i ERC posaran sobre la taula la creació d'un programa de millores per a la depuradora de Can Borull que solucioni els abocaments a la riera de Vallvidrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.