Govern i oposició de l'EMD acorden una vinculació parcial de partides, que obre la porta a les negociacions pel pressupost del 2010


  • Comparteix:

La modificació ha estat possible gràcies a un acord d'última hora entre l'equip de govern i l'oposició

La modificació ha estat possible gràcies a un acord d'última hora entre l'equip de govern i l'oposició

La junta de veïns extraordinària de l'EMD de Valldoreix ha fet un pas endavant i ha aprovat les dues modificacions pressupostàries del 2008 que van quedar sobre la taula dilluns en la darrera sessió. L'aprovació ha estat possible gràcies a l'acceptació parcial per part de la Candidatura de Progrés i Catalanista, al govern, d'una esmena del grup de CiU-Actuem, a l'oposició, en què demanava la vinculació de partides. Finalment, l'esmena permetrà la modificació dels comptes sempre i quan es facin dins d'una mateixa àrea, un acord que obre la porta a les negociacions pel pressupost d'aquest any. L'aprovació dels dos punts permet tirar endavant la rehabilitació de la riera de Can Nonell i el pagament de diverses accions dutes a terme des del govern.

El primer punt aprovat fa referència a la creació d'una partida pressupostària per rehabilitar la riera de Can Nonell per un valor de 281.000 euros, amb una subvenció dels fons europeus Feder de 143.000 euros i un crèdit de la Diputació de Barcelona. CiU-Actuem ha acceptat la modificació, després que els informes que havia demanat confirmin que el projecte de rehabilitació es podrà finalitzar abans del 31 de desembre, requisit indispensable per a la petició del fons Feder. El grup opositor ha remarcat dues de les clàusules de l'informe que ha considerat indispensables per donar el seu vot afirmatiu, la reducció del temps d'execució de l'obra, que passa dels quatre mesos als tres mesos i mig, i la creació de més d'un equip per a la realització de les tasques.

L'altra modificació pressupostària engloba una sèrie d'accions de govern com el pagament de subvencions a entitats, la contractació dels treballs de neteja forestal per la nevada, l'adquisició de la cuina i el mobiliari de l'escola bressol i la contractació de les obres d'urbanització del carrer Mariscota, d'entre altres. Aquest punt, que ha comportat una discussió entre govern i oposició, finalment s'ha pogut aprovar gràcies a l'acceptació d'una esmena proposada per l'oposició. Ho explica el vocal d'Economia de l'EMD, Joan Gaya.

Joan Gaya

Començarem la negaciació del pressupost d'aquest any. Acceptem no fer desvinculació absoluta de partides, sinó vinculació de partides segons l'àmbit de treball.



La portaveu del grup CiU-Actuem, Àngels Solé, ha explicat les vies que obra l'acceptació parcial de l'esmena presentada pel seu grup.

Àngels Solé

Fem un vot de confiança amb l'acceptació que la desvinculació no sigui absoluta. Haurem de veure si aquesta desvinculació és suficient i garanteix el consens.




Solé ha avançat que si la vinculació parcial de partides no funciona, en la propera sessió ordinària buscaran un altre acord.

L'equip de govern ha proposat al grup de CiU-Actuem la creació d'una comissió paritària, amb dos membres de cada formació, que treballarà en la negociació del pressupost d'aquest any, que inclourà la vinculació de partides en funció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.