Sant Cugat, contrària a ampliar l'edat de jubilació


Temes relacionats

La Cambra de Terrassa és favorable a retardar la jubiliació per fer front a la despesa pública ( 1/feb/10)


  • Comparteix:

L'edat de jubilació es vol ampliar fins als 67 anys

L'edat de jubilació es vol ampliar fins als 67 anys

Sant Cugat rebutja la proposta del govern espanyol d'ampliar l'edat de jubilació per fer front a la minva dels ingressos públics a causa de la crisi econòmica. Així ho ha expressat el ple municipal aquest dilluns amb una declaració institucional en defensa del mateniment i millora del sistema de pensions. El text insta l'executiu espanyol a abordar la reforma del sistema públic de pensions des del consens social i polític.

El ple santcugatenc creu que la mesura proposada per l'executiu espanyol comportaria una 'injusta pèrdua per als treballadors' i un 'retrocés de la cobertura de protecció social'.

Tots els grups municipals s'han afegit als acords de la declaració institucional, fruit d'una moció d'ICV-EUiA. El regidor ecosocialista Xavier Boix explica els acords del document.

Xavier Boix

Expressar el rebuig a la proposta d'ampliació de l'edat de jubilació i contra qualsevol proposta que redueixi les prestacions dels treballadors. La reforma s'ha de fer amb consens.











Els acords municipals es traslladaran al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero; al ministre de Treball, Celestino Corbacho; als grups parlamentaris del Congrés i als sindicats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.