L'Ajuntament reclama a les elèctriques que assumeixin el soterrament de les línies


Temes relacionats

L'alcalde demana a Endesa que acceleri el soterrament de les línies d'alta tensió (20/mar/10)

El subministrament elèctric està absolutament normalitzat, segons Fecsa-Endesa (11/mar/10)


  • Comparteix:

Sant Cugat demana que se soterrin les línies de baixa i mitja tensió del centre urbà

Sant Cugat demana que se soterrin les línies de baixa i mitja tensió del centre urbà

L'Ajuntament exigeix a les companyies elèctriques que paguin el 100% del soterrament de les línies de baixa i mitja tensió als nuclis urbans del municipi, i reclama més inversió en el manteniment de la xarxa. A més, la ciutat també vol que la Generalitat obligui les companyies a incloure aquestes millores en els seus plans d'inversió. El ple municipal ho ha demanat aquest dilluns en una declaració institucional que també acorda traslladar aquestes demandes a l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), els grups parlamentaris, la Generalitat i la Direcció General d'Energia.

La moció, original de CiU, exposa que les empreses de subministrament elèctric han de respectar uns terminis màxims per restablir el subministrament en cas d'incidència, com per exemple durant la nevada del març passat, en què quatre dies després de la precipitació encara hi havia veïns sense electricitat.

El ple municipal demana que la Direcció General d'Energia obligui a incloure dins els plans d'inversió de les companyies elèctriques el soterrament de les línies de baixa i mitja tensió. A més, reclama més inversió per part de les empreses. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Exigir a les companyies elèctriques més inversió en el manteniment. I que es facin càrrec del cost del soterrament.



El ple ha acordat traslladar aquestes demandes a l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), els grups parlamentaris, la Generalitat i la Direcció General d'Energia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.