El Memorial Vázquez Montalbán, en contra de l'acusació al jutge Garzón


  • Comparteix:

El jutge Baltasarr Garzón / Foto: EFE

El jutge Baltasarr Garzón / Foto: EFE

El Memorial Manuel Vázquez Montalbán (MVM) dóna suport al jutge Baltasar Garzón davant les acusacions de prevaricació per haver investigat desaparicions del franquisme. L'entitat s'ha posicionat a favor de Garzón amb un manifest perquè assegura que 'Vázquez Montalbán sempre va estar a favor de la memòria històrica' i que 'no poden restar muts'. El memorial participarà en la concentració de suport al jutge que tindrà lloc aquest dissabte a la tarda a Barcelona.

El Memorial Manuel Vázquez Montalbán considera que 'el marc legal vigent dóna cobertura als franquistes' i no permet que es jutgin els franquistes. L'entitat demana que es derogui la Llei d'Amnistia de 1977 i s'aprovi una 'autèntica llei de reparació històrica'.

Un dels membres del memorial, Isidre Marías, ha explicat per què l'entitat dóna suport al jutge Garzón.

Isidre Marías

Hem fet aquesta declaració perquè Vázquez Montalbán sempre va estar a favor de la memòria, dels febles i de les víctimes.


El Tribunal Suprem acusa el jutge Garzón d'haver-se declarat competent per investigar els crims del franquisme quan, segons l'òrgan judicial, ell mateix sabia que no ho podia fer. Garzón ha rebut el suport de diverses organitzacions humanitàries i dels sindicats CCOO i UGT. El Memorial participarà en la concentració d'aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb la lectura d'un poema de Vázquez Montalbán.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.