L'oposició demana informació i solucions a l'equip de govern sobre el 'cas CPA'


Temes relacionats

El CPA va ingressar 68.000 euros d'IVA retornat per Hisenda, però no els ha transferit a Promusa (26/abr/10)

El CPA es nega a pagar l'IVA de la seva seu, tot i haver subscrit un conveni amb l'Ajuntament per assumir-lo (23/abr/10)


  • Comparteix:

Seu del CPA

Seu del CPA

Els grups polítics de l'oposició demanen més informació a l'equip de govern sobre la polèmica del CPA i creuen que el govern municipal s'ha d'asseure a negociar amb l'entitat per resoldre el conflicte. Els partits s'han mostrat prudents a l'hora d'opinar sobre el fet que l'entitat es negui a retornar a Promusa l'IVA de la seva seu, tot i haver subscrit un acord per assumir-lo i haver cobrat d'Hisenda més de 68.000 euros d'IVA suportat.

El president del Centro Popular Andaluz (CPA), Antonio Rodríguez, no vol retornar a l'Ajuntament l'IVA de la construcció de la seu de l'entitat. El CPA i el consistori van acordar al 2004 l'expropiació de la finca de l'anterior seu andalusa a canvi de l'edifici actual, que ha construït Promusa, i van resoldre que els 216.000 euros de la taxa tributària els pagaria l'associació.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, considera que el conflicte està en fase de negociacions i assegura que la seva formació no en tenia constància abans d'una reunió que la pròpia entitat va convocar dijous a la tarda. Villaseñor ha fet una crida a l'equip de govern perquè els proporcioni informació i perquè busqui solucions a la polèmica.

Ferran Villaseñor

Entenc que l'equip de govern ens anirà informant. Volem fer una crida perquè les dues parts busquin solucions justes.


En la mateixa línia, el president i portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, afirma que l'equip de govern els hauria de convocar a una trobada per informar els partits sobre la qüestió. A més, Calderon ha demanat 'sensibilitat' al govern municipal amb l'entitat.

Joan Calderon

L'única part d'aquest conflicte que ens ha convocat a una reunió és el CPA. Volem saber què està passant. Altres vegades l'Ajuntament ha estat sensible amb les entitats.




El portaveu d'ERC, Raül Grangé, s'ha mostrat prudent a l'espera de rebre la documentació de l'equip de govern on s'expliciti el compromís del CPA de pagar l'IVA i creu que el conflicte està fora del debat polític.

Raül Grangé

Estem atents a veure tota la documentació de l'Ajuntament, però creiem que està fora del debat polític, és una qüestió d'una relació contractual.


La portaveu del PP, Berta Rodríguez, creu que l'equip de govern s'ha d'asseure a negociar amb el CPA i que cal explicar bé les condicions dels contractes entre l'equip de govern i l'entitat.

Berta Rodríguez

Crec que tenim un problema gran. Hem de mirar de solucionar-lo, com hem fet amb altres entitats. L'equip de govern s'ha d'asseure a negociar.


Antonio Rodríguez al·lega que no tenia coneixement del conveni que estipulava el retorn de l'IVA quan va assumir la presidència del CPA al 2005 i atribueix l'acord a l'anterior president, Gabriel Ruiz. Per contra, Cugat.cat ha tingut accés al conveni de lliurament de claus de la nova seu de l'entitat, signat per Rodríguez, on consta el compromís del CPA per assumir l'impost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.