ICV-EUiA aposta per l'habitatge públic a totes les zones de Sant Cugat


Temes relacionats

ICV-EUiA celebra la creació del Registre d'Habitatge però discrepa amb els requisits d'adquisició d'un pis (22/abr/10)

ICV vol potenciar les polítiques d'ocupació dedicades a les persones, en detriment de les iniciatives 'd'aparador' ( 8/abr/10)

ICV obre un procés de debat i reflexió sobre Sant Cugat per properes eleccions municipals ( 9/mar/10)


  • Comparteix:

Moment de la xerrada a la Casa de Cultura

Moment de la xerrada a la Casa de Cultura

L'exsecretari d'Habitatge i membre de la comissió executiva d'ICV-EUiA, Ricard Fernández, creu que Sant Cugat ha de tenir habitatge públic a totes les zones de la ciutat. Ho ha explicat aquest dijous en una sessió dedicada a l'urbanisme de la campanya d'ICV-EUiA 'Repensem Sant Cugat', un procés de participació obert per recollir propostes de cara a la redacció del programa ecosocialista per les properes eleccions municipals.

L'exsecretari d'Habitatge i membre de la comissió executiva d'ICV-EUiA, Ricard Fernández, ha explicat que el PGM del 76 estava equivocat amb Sant Cugat, ja que plantejava una ciutat de 200.000 habitants. Tot i que Fernández creu que els Ajuntaments posteriors han tingut un signe contrari respecte aquest creixement, considera que actualment la nostra ciutat té unes expectatives de creixement que generen problemes en els serveis i la mobilitat. La solució, independentment del model urbanístic, passa per la vivenda protegida, segons l'exsecretari d'habitatge. Són declaracions a Cugat.cat.

Ricard Fernández

Aquest creixement genera problemes de serveis. Davant d'això, hi ha un consens ciutadà perquè es faci amb habitatge públic distribuït per la ciutat.


El també membre de la comissió executiva d'ICV-EUiA ha destacat els avenços en habitatge protegit que ha dut a terme la seva formació des del govern de la Generalitat. Fernández ha donat les claus que considera que s'han de seguir per avançar en aquest terreny.

Ricard Fernández

Incrementar la política de rehabilitació, reforçar sectors urbans degradats i apostar per figures que permetin la concessió d'habitatge a molt llarg termini.


El tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament del Prat, Rafael Duarte, també ha participat a la trobada, en què els ponents han plantejat diverses experiències en matèria d'urbanisme i habitatge per aportar idees als membres ecosocialistes santcugatencs.

La cita, que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda a la Casa de Cultura, s'emmarca en el procés de debat i reflexió sobre Sant Cugat de cara a les properes eleccions municipals que ha posat en marxa la formació sota el nom de 'Repensem Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.