CiU presenta al Parlament 57 esmenes a la Llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona


  • Comparteix:

El Vallès Occidental queda dividit en la futura delimitació de l'AMB

El Vallès Occidental queda dividit en la futura delimitació de l'AMB

CiU ha presentat al Parlament una cinquantena d'esmenes al Projecte de Llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Els nacionalistes fan matisos en la naturalesa de l'ens, les seves competències i relacions amb la vegueria de Barcelona i els òrgans de la junta que gestionarà aquesta nova àrea d'influència de la capital. El diputat santcugatenc de CiU al Parlament, Joan Recasens, ha explicat que el que proposen és que, per exemple, els consistoris metropolitans tinguin més competències en matèria de transport.

El grup de CiU proposa que l'AMB tingui una naturalesa funcional i no territorial, perquè a més de detallar vegueries presti serveis concrets als municipis. Els nacionalistes també demanen que es preservin algunes competències municipals, tot i que la seva prestació sigui metropolitana, com és el cas dels transport públic.

Recasens ho ha explicat a Cugat.cat

Joan Recasens

Volem competències en transport públic. Demanem, per exemple, que Sant Cugat s'integri en la zona 1 tarifària dels FGC.


La formació nacionalista aposta per enfortir les competències de la Junta de Govern i del Consell Metropolità, i perquè la presidència l'assumeixi l'alcalde de Barcelona.

El govern de la Generalitat va aprovar l'avantprojecte de l'AMB al febrer. La normativa vol unificar la gestió de 36 municipis de l'àrea metropolitana, entre ells Sant Cugat, en un mateix organisme que tingui competències en matèria d'urbanisme, transport públic i medi ambient.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.