Recoder insta la Generalitat a contrarestar els exhibidors amb un anunci a favor de la llei catalana del cinema


Temes relacionats

Les sales de cinema locals se sumen a la projecció de l'espot contra la Llei del Cinema ( 5/mai/10)

Cinesa i Yelmo, cridades a projectar l'anunci contra la Llei del Cinema ( 3/mai/10)


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder

L'alcalde, Lluís Recoder

L'alcalde considera que la Generalitat hauria de respondre al Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya amb un anunci a favor de la Llei catalana del Cinema. Lluís Recoder ha criticat en el seu blog personal l'espot que projecten una setantena de sales catalanes contra la legislació i ha instat el govern a replicar als exhibidors per explicar els avantatges i la representativitat amb què compta la nova llei.

El també president de la Comissió Nacional de Política Municipal de CDC ha qualificat al seu espai digital de 'lamentable' l'actitud del Gremi d'Empresaris de Cinemes. Recoder creu que és important posar de manifest 'l'ampli concens aconseguit a favor de la llei', un 80% del Parlament, i 'les bondats i reparació del greuge secular a favor de la normativa'.

L'alcalde també ha lamentat que les sales Cinesa de la ciutat, que col·laboren amb l'Ajuntament amb el Cicle de Cinema d'Autor, 'subscriguin el temor infundat a perdre el negoci amb una llei que l'únic que pretén es posar fi a la marginació del català en l'àmbit del cinema'. Segons Recoder, la normativa evita la 'perpetuació de la situació de normalitat contra la cultura i la llengua catalana que va impulsar el franquisme'.

Un total de 517 sales de cinema projecten des de la setmana passada aquest anunci del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya contra la llei, que veuran 1,9 milions d'espectadors al mes, segons el gremi.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Este hombre no sabe o no quiere saber que significa la libre empresa,espero que en las proximas elecciones los ciudadanos con nuestros votos lo pongaamos en la oposicion.Lo tiene dificil para ganar las eecciones de nuevo si no tiene mayoria absoluta pactara con el PP , no es la primera vez que lo hace, pero que no se fie, el PP puede desaparecer en las proximas elecciones ,muchos de sus votantes se han ido dando cuenta de su doble juego, nada mas tenemos que comparar los resultados de hace unos años con los de ahora.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 6/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.