Sant Cugat participa a la 2a trobada del Pacte d'Alcaldes contra el Canvi Climàtic a Brussel·les


Temes relacionats

Sant Cugat participa en la primera conferència anual del Pacte d'Alcaldes contra el Canvi Climàtic (18/nov/09)

Formalitzat al Consell Comarcal el Pacte d'Alcaldes contra el canvi climàtic (26/jun/09)

Sant Cugat segella avui a Brussel·les el pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic (10/feb/09)

Sant Cugat es compromet a reduir un 20% les emissions de CO2 abans del 2020 (16/set/08)


  • Comparteix:

Alcaldes i alcaldesses que han participat a l'acte

Alcaldes i alcaldesses que han participat a l'acte

Sant Cugat ha participat a la 2a trobada del Pacte d'Alcaldes contra el Canvi Climàtic que ha tingut lloc aquest dimarts a Brussel·les. L'acte, que ha reunit més de 1.700 municipis, ha servit per donar a conèixer les novetats que la Unió Europea (UE) durà a terme per combatre l'escalfament global. En la trobada, els ajuntaments han pactat reduir un 20% les emissions de CO2, aplicar mesures per promoure l'eficiència energètica i aconseguir que un 20% de l'energia produïda sigui renovable abans del 2020.

La jornada ha acollit el projecte 'L'energia de la Unió Europea i el clima', un paquet de mesures que busca el lideratge d'Europa en l'àmbit de les energies renovables.

La tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, que ha participat a la trobada com a representant de la nostra ciutat, explica quines conclusions s'han extret de la cita. Són declaracions a Cugat.cat.

Marta Subirà

Creiem que la lluita contra el canvi climàtic ha de servir per crear nous llocs de treball i fomentar les empreses que aposten per les energies renovables.


Entre les mesures aprovades, Subirà ha destacat l'acord entre el Banc Europeu i la Diputació de Barcelona, un pacte que proporcionarà inversions per ajudar a desenvolupar treballs locals relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic. Subirà també ha dit que amb aquest paquet de mesures es promourà que les empreses puguin obtenir recursos públics per instal·lar energies renovables.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.