Sant Cugat rep la Bandera del Consell d'Europa i es postula per aconseguir la Placa d'Honor


Temes relacionats

El Consell d'Europa distingeix Sant Cugat amb la Bandera d'Europa ( 8/mai/09)

Reconeixement a Sant Cugat pel seu europeisme en un acte a Estrasburg (25/jun/08)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha rebut aquest divendres la Bandera d'Europa com a distinció per promoure els valors europeistes. El senador i president sortint de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Lluís Maria de Puig, ha fet entrega de l'ensenya davant més de 200 santcugatencs procedents d'una desena de països d'arreu del continent. Durant el seu parlament, de Puig ha destacat 'la vocació europea' de la ciutat.

La Bandera d'Europa s'ha entregat a Sant Cugat per l'agermanament amb Alba, la celebració del Dia d'Europa, la candidatura per acollir l'Institut Europeu de Tecnologia (IET), l'adhesió a la xarxa Eurocities, la creació del Catalonia Innovation Triangle (CIT) i la signatura del Pacte d'Alcaldes contra el Canvi Climàtic.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha rebut l'insígnia brodada en or de la mà del representant de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Lluís Maria de Puig. Recoder s'ha mostrat satisfet amb el reconeixement i ha reconegut els aspectes que han dut la ciutat a fer-se amb la distinció.

Lluís Recoder

Sant Cugat compta amb una comunitat europea important, a més, té moltes empreses europees. Un altre tret a destacar és que la ciutat comparteix els valors de la Unió Europea, que combinen història i modernitat.




Aquest és el segon reconeixement europeu que rep la ciutat després del Diploma Europeu, concedit ara fa un any. Tot i així, el consistori ha considerat aquest distintiu com un 'pas més' per presentar la seva candidatura per aconseguir la Placa d'Honor.


Precisament, de Puig ha reconegut que Sant Cugat té moltes possibilitats d'obtenir aquest guardó i n'ha destacat la identitat pròpia i europeista de la ciutat.

Lluís Maria de Puig

Sant Cugat té identitat pròpia molt europea. Amb la seva personalitat, la ciutat pot aspirar a la Placa d'Honor per fer una festa encara més gran que la d'avui.


Un altre dels requisits que la ciutat ja té guanyat és l'alta presència d'europeus amb què compta el municipi. Actualment, un 5'7% de ciutadans residents a Sant Cugat provenen de països europeus. França, Itàlia i Alemanya han estat els països amb més representació a l'acte, que ha acollit el vestíbul de l'Ajuntament coincidint amb les celebracions del Dia d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.