SOS Racisme i el Banc d'Aliments pregunten a Recoder en el primer 'Parlament metropolità'


  • Comparteix:

La trobada s'ha fet a l'Hotel Porta fira de l'Hospitalet de Llobregat

La trobada s'ha fet a l'Hotel Porta fira de l'Hospitalet de Llobregat

L'alcalde, Lluís Recoder, ha participat aquest divendres en el primer 'Parlament metropolità' organitzat pel diari '20 minutos' a l'Hospitalet de Llobregat. La trobada, que ha aplegat una quinzena d'alcaldes i representants de 30 entitats ciutadanes, ha servit per fer arribar als polítics les preocupacions de la societat civil de l'àrea de Barcelona. La Fundació del Banc dels Aliments i SOS Racisme han dirigit les seves preguntes a Lluís Recoder.

La representant de la Fundació del Banc dels Aliments, Anna Sancho, ha plantejat a l'alcalde quins mecanismes es podrien aplicar per evitar la picaresca en la distribució i recollida d'aliments. Recoder ha contestat que a Sant Cugat el Banc d'Aliments el gestiona Càrites i que l'ajuntament deriva a l'entitat tots els casos que li arriben, buscant la màxima eficàcia del servei. Per a l'alcalde, la crisi fa que tots els serveis socials visquin una situació d'estrès per excès de feina, i això fa que no es puguin atendre tots els drames que es plantegen.

La representant de SOS Racisme, Alba Cuevas, ha demanat si tots els ciutadans de Sant Cugat tenen els mateixos drets en els serveis de competència municipal. Recoder ha respost que els nouvinguts, independentment del seu lloc d'origen, reben una explicació sobre el funcionament dels serveis municipals. A més, l'alcalde ha explicat que la ciutat compta amb un Observatori de la Immigració, i ha afegit que per accedir a un habitatge protegit cal acreditar un anys d'empadronament, un requisit que s'aplica a tothom per igual, al marge de la seva procedència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.