El president d'ERC desmenteix les informacions que apunten el tancament del pacte amb CiU


  • Comparteix:

El president local d'ERC, Jaume Busquets

El president local d'ERC, Jaume Busquets

El president d'Esquerra Republicana ha afirmat, en declaracions a aquesta emissora, que el repartiment del cartipàs municipal amb Convergència i Unió no està tancat, tot i que ha avançat que els republicans estan molt interessats en dirigir Medi Ambient i Polítiques Socials. D'aquesta manera, Jaume Busquets desmenteix les afirmacions que apareixen avui en un diari comarcal on donen per lligat el proper govern municipal.

Busquets nega rotundament que la federació nacionalista i Esquerra Republicana hagin tancat el pacte de govern i s'hagin repartit el cartipàs municipal. El president d'Esquerra desmenteix, per tant, les informacions periodístiques que indiquen que els republicans assumirien Serveis Urbans, Ensenyament, Joventut i Esports. Busquets ha avançat que les preferències del seu grup s'inclinen per assumir Medi Ambient i Polítiques Social seguint les directrius de la seva campanya electoral centrada en 'més natura, més progrés':

Jaume Busquets

Nosaltres a la campanya vàrem posar èmfasi en els temes de medi ambient i serveis socials


Tot i que aquest diari dóna l'acord per lligat, les dues formacions han negat que el pacte estigui ja formalitzat i han volgut ser prudents fins que s'hagi tancat el repartiment de les regidories i les tinències d'alcaldia.

Jaume Busquets

Encara no hi ha res tancat i la notícia publicada no es correspon amb la realitat


Recordem que des d'abans de la constitució del nou consistori Esquerra i Convergència i Unió estan immerses en converses per formalitzar el pacte. La federació compta amb 10 regidors i els republicans amb els tres, el que els permetria obtenir una majoria que donés estabilitat a l'acció de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.