ICV-EUiA vol posar fi als desnonaments a la ciutat


  • Comparteix:

Boix, a la dreta, durant la roda de premsa, acompanyat del portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon

Boix, a la dreta, durant la roda de premsa, acompanyat del portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon

ICV-EUiA proposa la creació d'una Taula d'Emergència Social per prevenir i avançar-se als desnonaments. La proposta dels ecosocialistes, que presentaran en forma de moció al ple municipal de dilluns, vol aconseguir més mediació entre els propietaris i les entitats bancàries, i orientar les famílies que hagin de sol·licitar prestacions econòmiques urgents per pagar el seu habitatge.

El grup municipal d'ICV-EUiA considera que per la situació de crisi actual i per la cultura de creixement econòmic lligada a la construcció s'estan executant molts desnonaments judicials per impagament d'hipoteques. És per això que els ecosocialistes demanen la creació d'una Taula d'Emergència Social, amb representació política i tècnica de l'Ajuntament, dels grups municipals i amb representants d'entitats, associacions i ONGs.

El regidor d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha explicat durant una roda de premsa aquest dimecres que el consistori ha de posar-se en marxa per evitar més desnonaments.

Xavier Boix

L'Ajuntament ha de tenir un paper actiu per intentar evitar els desnonaments a Sant Cugat.



En aquest sentit, Boix considera que és necessària una revisió dels preus de les vivendes públiques de lloguer, per adaptar-los a la realitat social i econòmica de Sant Cugat. Igualment, la creació de la taula també preveu l'ús dels habitatges públics per acollir les famílies que ja hagin entrat en el procés de desnonament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.